Може би само неверниците не се обърнаха към лечебната лайка,

...
Може би само неверниците не се обърнаха към лечебната лайка,
Коментари Харесай

Очите ще ви благодарят: отвара от лайка веднага ще облекчи възпалението

Може би единствено неверниците не се обърнаха към лечебната лайка, пробвайки се да преодолеят това или това заболяване с национални способи.

Благодарение на своите противовъзпалителни, спазмолитични и успокояващи свойства, това цвете се цени и при лекуването на разнообразни очни болести, споделя фитотерапевтът Андрей Пашов.

Препоръчва се да се употребява при блефарит, ечемик на окото, цирей, конюнктивит.

„ Мокрите компреси са страхотни при астения и главоболие “, написа Андрей Пашов.

– Контрастните компреси с цвят на лайка дейно облекчават умората, а също по този начин оказват помощ при инфекциозни болести, породени от стафилококи или стрептококи.

Вътрешно се употребяват под формата на настойки, отвари, чайове за възобновяване на работоспособността, при остри стомашно-чревни болести, възпалителни процеси на лигавицата на окото.

Но единствено с вярната доза лайката носи облекчение на очите. Продължителната приложимост също не се предлага. Употребата на лайка при бременни дами е противопоказана. ”

За да получите лековит резултат, да облекчите възпалението на очите, подуването, да излекувате конюнктивит, блефарит, глаукома, билкарят поучава да приготвите следната запарка: поставете 1 с.л. цвят от лайка в 1 чаша вряла вода, оставете за 10 минути, охладете.

Съхранявайте в ледник. Вечерта навлажнете памучни тампони в запарката от лайка и поставете върху очите си. Легнете с компреса за не повече от 15 минути и го махнете от очите си.

Малкото растение – лайка, Chamomilla, е едно от най-често употребяваните от епохи. Билката се употребява както вътрешно, по този начин и външно, за чай и в козметиката, като най-ценени са нейните релаксиращи и противовъзпалителни свойства.

Всеки познава дребните бели цветчета с жълта тичинка по средата, богато населило поляните. Най-често се берат цветовете на билката, през интервала на цъфтежа й, от май до юли. В тибетската медицина лайката се е считала за чудодейно средство за подмладяване, а тибетските монаси пиели запарка преди сън и рано заран.

Цветовете съдържат етерично масло, което има зелен до наследник цвят и доста мощен противовъзпалителен резултат. В националната медицина чаят от лайка се употребява при болести на храносмилателната система – гастрит, колит, колики и газове. Етеричното масло усилва броя на сърдечните съкращения и уголемява кръвоносните съдове на мозъка.

Растението има удобен резултат против камъни в бъбреците и пикочния мехур. Често се употребява за лекуване на възпалителни процеси на дихателните пътища, при болести, като фарингит и ларингит./Zdrave.to

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР