Може би с годините сте си изградили някаква представа какво

...
Може би с годините сте си изградили някаква представа какво
Коментари Харесай

Шест навика, които издават липсата ви на стил

Може би с годините сте си построили някаква визия какво харесвате и какво ви стои добре.
Но замисляли ли сте се по какъв начин ви възприемат близките и какво желаете да „ кажете “ на хората към вас с вашето облекло? Ако желаете да излъчвате класа и жанр, може би без да осъзнавате, допускате някоя от следните неточности:

Винаги носите едно и също
Повечето от нас имат желано, комфортно облекло, в което се усещат уверени. Но какво се случва, когато откриете, че носите едно и също облекло ден след ден? Със сигурност това може да ви накара да станете отегчени и лишени от ентусиазъм. Но у другите вие можете да създадете усещането, че ви липсва персонален жанр. Не забравяйте, че разнообразието в облеклото е значимо както за вашето психическо положение, по този начин и за положителния ви външен тип. Няма по какъв начин внезапно да започнете да харесвате индивида в огледалото. Ето за какво, съветваме ви да експериментирате с дребни промени в стила или тоалета си. Да кажем, че имате обичана права рокля – с цел да разнообразите типа си, експериментирайте и я съчетайте с разнообразни обувки, шал, сако или яке или пък прибавете друг аксесоар.

Не мислите, че можете да намерите подобаващите облекла, по тази причина не си купувате нови
Ако не сте определили своя персонален жанр и не знаете в какво изглеждате и се чувствате най-добре, извършването на покупки може да бъде разочароващо преживяване. Ако не сте сигурни от кое място да започнете, първата стъпка е да идентифицирате персоналния си жанр и марките, които могат да ви бъдат близки. Помислете какъв желаете да е фокусът на облеклата ви – юношески, грациозен, ексцентричен, типичен или пък за дами с по-голям размер. Инвестирането във вашия персонален жанр е инвестиция за остатъка от живота ви. Ето за какво, не чакайте да свалите непотребните килограми, да намерите подобаващия сътрудник или пък да пристигна идващият сезон. Просто бъдете себе си и се харесвайте – всеки ден, тук и в този момент.

Липсва ви увереност 
Ако се чувствате неуверени, може би се доверявате прекомерно доста на това, което другите ви кажат. Твърде евентуално е да се съмнявате в решенията си или да разчитате на мнението на близки и познати преди да извършите избор. Но запомнете, че единствено вие можете да усетите в действителност дали облеклата, които носите са ви комфортни. Застанете пред огледалото и оценете независимо дали това, с което сте облечени сега в действителност акцентира „ положителните “ страни на тялото ви.

Копирате другите 
Ако следвате инфлуенсъри в обществените мрежи, ще забележите, че доста от тях сякаш са идентични, като че ли това е издирван резултат. Това остава у мнозина усещането, че с цел да наподобяват съвременни и богати, е задоволително да наподобяват по избран метод. Всъщност това е тъкмо противоположното. Ако желаете да се отличите, просто бъдете себе си. Съвсем неправилно е да копирате стила на другари, семейство или звезди, без да го адаптирате към вашата персона или желания. Опитайте се да бъдете достоверни и неповторими, а не копия. 

В стила ви липсват присъщи елементи 
Това е „ трик “, който известните персони постоянно употребяват. Всички се сещаме за алените устни на Мерилин Монро, платиненорусата и обемна прическа на Доли Партън, сериозното изражение на Виктория Бекъм и т. н. Можем да кажем, че в случай че ви липсват присъщи детайли или такива, които показват вашия неповторим жанр, то вие може би не сте толкоз елегантни, колкото си мислите. Характерният детайл може да бъде аксесоар, избран вид облекло, грим, цвят червило, чанта, шапка, шал или пък каквото ви хрумне.

Следвате непоследователна цветова палитра
Вашият дрешник е цялостен с необятна гама от цветове без поредна цветова палитра. Добре дефинираният жанр постоянно има характерна цветова скица, която свързва всичко дружно. Ако следвате този елементарен съвет, можете да намалите доста времето, което прекарвате в избор на подобаващи облекла, които си отиват. Така ще имате по-малко дрехи, само че пък за сметка на това, много по-голяма опция за комбинации сред тях. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР