Може би преминавате през не най-добрата седмица… или месец… или

...
Може би преминавате през не най-добрата седмица… или месец… или
Коментари Харесай

10 неща, които трябва да запомните когато преминавате през трудни времена

Може би преминавате през не най-хубавата седмица… или месец… или година? Разбирам го. Мнозина се усещат по същия метод.

कुत्रे माणसांना का चावतात? कुत्रा चावल्यावर तातडीनं काय करावं?

Така че, в случай че сега изпитвате компликации – вижте и запомнете тези 10 истини, които да ви оказват помощ да устоите по-добре на тази „ стихия “ и да преминете през всички тествания по-леко.

1. Постоянното мислене за нещата които не желаете да се случат работи против това, което в действителност желаете

Всички имаме свои хрумвания за това по какъв начин би трябвало да се случват нещата. Така че, когато проектите ни се провалят и действителността в която се намираме е надалеч от тази, за която сме работили можем доста елементарно да влезем в борба с живота. Но най-голямото нещо, което ни обърква, не са външните условия на нашия живот, а картината в главите ни за това какви съгласно нас би трябвало да бъдат те. Когато оставите фантазиите встрани и приемете действителността си такава, каквато е вие си възвръщате силата, изгубена в борбата против това, което не е действително.

2. Преодолявали сте сложни времена преди. Ще го извършите още веднъж.

Разбира се, те надали са като тези, с който се занимавате в този момент. Но сигурно имате голяма успеваемост при превъзмогване на сложни обстановки. И в случай че си спомните за тях, ще се сетите, че също сте се тормозили и това е било безпричинно. Е, същата наклонност да подценявате устойчивостта си към момента е заложена във вас. Така че просто помнете, че вие сте способни да се справите с компликациите. Издигали сте се над тях преди и ще спечелите още веднъж.

3. Без значение какъв брой зле се чувствате в този момент, това няма да е вечно

Изследване на психолога от Харвард Даниел Гилбърт откри, че хората нормално са много отрицателни в прогнозирането на възприятията си, когато се намират в сложна обстановка. Всъщност по време на рецесия сме склонни да мислим, че постоянно ще се усещаме по този начин, както в този момент. Не е правилно. „ Не че прекарванията не ни носят доста болежка “, споделя Гилбърт. „ Хубавото е, че тя не трае толкоз дълго или най-малко не са толкоз мощни, колкото си мислим. “ Така че колкото и зле да се чувствате сега, знайте, че това няма да е вечно. Надеждата е риск, който би трябвало да бъде стихотворец.

4. Ти си по-голям от проблемите си

Колкото и огромни да са вашите проблеми, не им позволявайте да ви дефинират или да станат ваша еднаквост. Вие не сте вашите беди, статусът на вашата работа или банково извлечение, комплициран бракоразвод, нито нещо, което в миналото ви се е случвало. Това, което сте е надалеч оттатък всяка външна обстановка или проблем.

Не вашите неволи оформят това кой сте, а това какъв сте вие, изправяйки се ​​пред лицето на вашите компликации. Не позволявайте на вашите проблеми да дефинират това кой сте.

5. Нищо не ограбва спокойствието ви по-бързо от страха

Колкото по-несигурно е бъдещето ни, толкоз по-склонни сме да трансформираме нашите прогнози в страхове, предизвиквайки всевъзможен набор от мислени проблеми. И въпреки всичко, защото мозъците ни са настроени да се концентрират повече върху евентуални загуби, в сравнение с върху евентуални облаги, множеството от нашите страхове, обременени с най-лошите резултати, в действителност в никакъв случай не се случват. Така че изживейте безпокойството си, само че единствено един път. Насочете вниманието си към това, което е пред вас през днешния ден. Утре повторете.

Да изтъквам Марк Твен: „ Аз съм остарял човек и съм мислил за доста евентуални проблеми, само че множеството от тях в никакъв случай не са се случвали. “

6. Нормално е от време на време да не се чувствате добре

Синът ми ще приключва гимназия. Докато се фокусираме върху това какъв брой доста би трябвало да сме признателни, той е печален за идната разлъка с обичаното му учебно заведение и другари. Загубата му е действителна. Но това ще премине, а живота го чака с отворени прегръдки. Сигурна съм, че и вие сте изпитвали възприятие на загуба. Много от нас са пропуснали прекарвания, които щяхме да преживеем, в случай че не беше се случила пандемията, да вземем за пример. Пътувания. Срещи. Дипломиране. Рождени дни. Сватби. Погребения.

Много от тях също са изгубили своя бизнес, работа, прехранване и бъдещи проекти. Да не приказваме за стотиците и хиляди животи, които тази рецесия лиши и ще отнеме – от самия вирус и от бедността и отчаянието, произлизащи от ограниченията, употребявани за ограничението му.

Тъга. Гняв. Разочарование. Униние. тъга. отчаяние. Завист.

Тези страсти са неразделна част от човешкия опит.

Така че, в случай че сте се чувствали зле поради това, че се чувствате зле, позволете си да не се чувствате като че ли сте на върха на света, през целия ден, всеки ден. Все още можете да бъдете положителен човек и да имате сложни времена.

Всички страсти са позволени и би трябвало да бъдат одобрени. Отричането, минимализирането и маскирането на сложните страсти, които естествено пораждат, когато сме изправени пред провокации не ги кара да изчезнат. Това просто ги кара да се заровят по-дълбоко, до момента в който в последна сметка не се въплътят нездравословно и разрушително за нас.

„ Отрицателните страсти са нужни, с цел да процъфтяваме “, написа Барбара Фредриксън в книгата си „ Положителност “. Така че не се укорявайте, че не се чувствате оптимистични. И не се преструвайте, че сте над нещата, когато се чувствате натоварени. В последна сметка да се преструваш на мощен си остава превземка.

Независимо дали се чувствате тъжни, ядосани, разочаровани или просто супер обезверени за бъдещето си, проявете съчувствие към себе си и дайте на тези страсти пространството, от което се нуждаят. Уважавайте валидността им. Просто им позволявайте да се задълбочат. Емоциите, които не притежавате ще имат вас.

7. Вярата не отстранява вашите проблеми, тя ги трансформира

Вярата, че съществува някакъв по-висша мощ не отстранява провокациите ви, само че трансформира връзката ви с тях. Както писах в You’ve Got This!, дръзването да имате религия, че всичко в последна сметка ще се подреди за ваше най-хубаво, ще разшири вашата честотна лента, с цел да видите положителното – и да извършите най-хубавото – даже от най-големите си провокации. От друга страна, оперирането от боязън просто ще го свие. Не можем да погледнем в бъдещето. Можем единствено да се възползваме от поуките на предишното. Така че вярвайте, че колкото и объркана да е вашата обстановка сега, в по-дълъг интервал от време точките ще се свържат.

Може би тези стихии, които мислите, че са пристигнали да попречат на пътя ви, в действителност просто го разкриват. Най-ценните глави от живота ни постоянно не получават заглавие до доста по-късно.

Имайте религия и продължавайте.

8. Ние сме по-смели дружно, в сравнение с сами

Споделеното задължение в действителност ли е на половина задължение? Кой може да каже? Но със товара е по-лек, когато се носи от повече от един. Различни изследвания, в това число Харвардското дълготрайно изследване, откриха, че хората със мощни обществени връзки са по-устойчиви, когато натискът в живота нараства, в сравнение с хората без такива.

Тъй като човешката природа е такава, каквато е – постоянно, когато прекосяваме през сложен интервал, можем да се почувстваме склонни да сложим маска и да се отдръпнем от същите хора, които биха могли да ни оказват помощ да го преодолеем по-добре.

Ето за какво е толкоз значимо да не позволявате на страха си да изглеждате слаб или нуждаещ се да ви попречи да протегнете ръка и да споделите истината за живота си. Както съм откривала толкоз доста пъти в личния си живот, в това число скорошното хоспитализиране на брачна половинка ми с Covid-19 (за благополучие, към този момент е изцяло възобновен!), ние се свързваме доста по-дълбоко посредством нашата накърнимост и битка, в сравнение с посредством нашите победи и триумф.

Обръщането към другите по време на личните ми моменти на накърнимост ме издигна духовно и ми оказа помощ да мина през първите няколко дни с доста повече храброст, в сравнение с бих имал другояче.

Така че, в случай че сте се борили, предизвиквам ви да се свържете с хората във вашия свят, за които знаете, че ги е грижа за вас. Проверете по какъв начин се чувствате. Привлечете поддръжка. Молбата за помощ в никакъв случай не е симптом на слабост; това е знак за храброст, който демонстрира, че желаете да бъдете по-силни.

9. Животът не се случва на вас, той се случва за вас

Нямаше да сте на половина индивида, който сте през днешния ден, в случай че всичко, което в миналото сте желали, се беше случило по проект. Може да не избирате настоящите си условия, само че те съдържат безмълвна покана за вас да израснете повече от индивида, който желаете да бъдете надълбоко в себе си.

Бедствията имат свойството да ни разкриват аспекти на нашата човещина – мощни страни, гении и по-дълбоки измерения на нашето лично създание – до които не бихме могли да достигнем без тях. Така че прегърнете тези неуместни страсти и не се тормозете. Те ще ви оказват помощ да учите и да израствате по напълно нови способи.

Както писах и преди, растежът и комфортът не могат да яздят един и същи кон. Само тъй като едно прекарване е мъчно не значи, че е неприятно. Понякога най-лошото нещо, което в миналото ни се е случвало, може да се окаже най-хубавото нещо.

10. Вярвай си, че каквото и да се случи ще се оправиш

Повечето хора подценяват способността си да се оправят с живота. В мозъците им се върти, че в случай че „ това “ се случи, не биха могли да се оправят. И въпреки всичко, както открих, до момента в който пишех You’ve Got This!, когато са изправени пред огромна житейска рецесия или обилни неволи, хората откриват в себе си доста по-голям потенциал и сили, в сравнение с са си представяли.

„ Никога не можем да подценяваме силата на човешкия дух. Може да се усещаме изцяло смазани, само че вътре в нас има мощ, която може да се въздигне още веднъж, даже в най-мрачните времена.

Доверяването на себе си може да не промени прекарванията ви в живота, само че може да промени опита, който събирате в него.

Колкото повече вярвате, че можете да се справите, толкоз по-скоро в действителност ще го извършите.

Д-р Марджи Уоръл, Forbes

Д-р Марджи Уоръл е главен преподавател за самоуверен живот и водачество, Марджи Уоръл преди малко разгласява своята 5-та книга You’ve Got This! Променящата живота мощ на доверието в себе си (Wiley)

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР