Може би правите всичко правилно. Консумирате здравословни храни, разпределяте ги

...
Може би правите всичко правилно. Консумирате здравословни храни, разпределяте ги
Коментари Харесай

Разкриха кой е най-големият враг на отслабването

Може би вършиме всичко вярно. Консумирате здравословни храни, разпределяте ги вярно, пиете доста вода, упражнявате постоянно, само че... към момента наддавате. Не се тормозете, не сте единствените, които изпитват това отчаяние. Всъщност, в случай че сега сте в под напрежение интервал от живота си, това е предстоящо. Причината за него е една - стрес. Той може да накара метаболизма ви да се забави, което да кара тялото ви да задържа това в допълнение тегло - без значение от вашите здравословни привички.
Ето какво би трябвало да знаете за напрежението и продължаващото напълняване, представящо ни го порталът " Eat This, Not That! "
Всичко е обвързвано с нещо, наречено вашата парасимпатикова нервна система (ПНС). Според проучванията ПНС слага тялото ви в положение на „ отмора или асимилиране “. Обикновено тялото ви минава в това съответно положение денем, когато започнете да се отпускате - може би след работа, по време на вечеря и преди лягане.
Обратното на това се назовава вашата симпатикова нервна система (СНС), която задвижва реакцията на неотложно деяние в стресови обстановки. Тялото ви е по-настроено да бъде в това положение при започване на деня.
И двете са естествени елементи на вашата самостоятелна нервна система и евентуално ще изпитате и двете през целия ден. Ако обаче не сте деликатни с равнищата на стрес, тялото ви няма да може по натурален път да се трансферира във вашата ПНС, което ще го остави в режим СНС. Ето това предизвиква проблеми с физическото ви тяло . Когато тялото ви е в режим СНС, то отделя хормона на напрежението, наименуван кортизол. Според " Orlando Health ", кортизолът „ изпраща тялото ви в режим СНС, краткотрайно спирайки постоянните телесни функционалности и забавяйки метаболизма му “.

Въпреки че кортизолът основава прилив на сила в тялото ви и може да подтиква метаболизма на мазнините и въглехидратите, поддържането на тялото ви в това положение може да бъде нездравословно в дълготраен проект. Според клиниката " Майо ", " хроничният стрес и непрекъснато високите равнища на кортизол може да са свързани с нараснало увеличение на тежестта. " Освен това тялото ви освен е под стрес и не губи тегло, само че и евентуално ще изпитвате мощен апетит за сладки, мазни и солени храни, което затруднява спазването на хранителния проект, който сте си сложили.
Освен това " Orlando Health " декларира, че е всекидневно пиковете в кортизола да предизвикват струпване на наддаване на тегло в региона на корема, което води до по-висок риск от развиване на сърдечно-съдови болести.
Как да облекчим напрежението?
По-лесно да се каже, в сравнение с да се направи, нали? Особено, в случай че тялото ви претърпява всевъзможен стрес - като справяне с проблеми на работното място, спор със фамилията или справяне с световната пандемия.
Ако се окажете в непрекъснато положение на стрес, тогава може би е време да развиете процедура за ръководство на напрежението във вашето всекидневие. Най-добрият метод да намалите кортизола и да върнете тялото си в естествено положение на ПНС е да се отпуснете. Като начало, спете задоволително. Според Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) възрастните на възраст сред 18 и 60 години се нуждаят от най-малко 7 часа на нощ.
Трябва също да помислите за понижаване на времето за гледане на екрани - смарт телефони, таблети, компютри, тв приемници, всичко това. Според изследване, оповестено от " International Journal of Endocrinology ", синята светлина на тези екрани пречи на равнищата на мелатонин, който е хормонът, помагащ ви да заспите умерено. Синята светлина въздейства също на равнищата на кортизола през нощта, увеличавайки също режима СНС и влияейки на биологичния ви часовник - което е от основно значение за това тялото ви да се мести от ПНС към СНС за интервал от 24 часа. Затова помислете за изключване на тези екрани един час преди лягане.
Упражненията също са превъзходен метод за освобождение на хормоните на напрежението, само че не постоянно интензивните са целесъобразни. Според клиниката " Майо ", даже кардиото с ниско влияние - като аеробика и йога - може да работи като средство за облекчение на напрежението за тялото, като в същото време изпомпва вашите ендорфини и усъвършенства настроението ви.
И най-после, медитацията също може да ви помогне, под каквато и форма да е тя. Според проучване на JAMA Internal Medicine, съсредоточената медитация може да помогне за облекчение на безпокойството и психологическия стрес. Изследването също по този начин показва, че медитацията освен оказва помощ при признаци на тревога, само че може да помогне и при други неприятни резултати от режима СНС - като неприятен сън или отрицателно въодушевление, съгласно " Harvard Health ".

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР