Може би няма дом, в който в някой кухненски долап

...
Може би няма дом, в който в някой кухненски долап
Коментари Харесай

Комбинация от мед, ракия и масло облекчава при кашлица

Може би няма дом, в който в някой кухненски шкаф да няма затулен някой буркан с прелестен мед. Знаем, че медът е много нужен за здравето, а през есенно-зимния период го хапваме в комбинация с лимонов сок, джинджифил и орехи за подсилване на имунитета.

Това, което прави меда толкова несравним са неговите противовъзпалителни и антибактериални свойства. Медът е богат на калий, фосфор, витамини от групата В, калций, магнезий и други хранителни елементи.

Знаем, че щом ни заболи гърлото или имаме кашлица, медът ще подкрепи бързото ни обновяване. Знаем какви ли не бабини лекове за болно гърло и кашлица, които включват мед.

Един от най-популярните е мед в комбинацията с нарязан лук. Не бива да забравяме, че въпреки полезността си, медът и другите натурални съставки не изместват лекуването, което ни е назначено от лекар. Въпреки това, по препоръка на нашия лекар, можем да го включим в менюто си.

Друга натурална комбинация при упорита кашлица е мед, ракия и масло, като някои заменят кравето масло със зехтин. Трите съставки е необходимо да бъдат в равни количества. Всичко се разбърква добре и получената смес се ближе (3-4 пъти на ден) тъй като маслото леко стяга.

Важно! Тази комбинация с мед не е подобаваща за деца и като цяло е от голяма важност каквито и да било лекове от националната ни медицина да се съгласуват с наблюдаващия ви доктор
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР