Може би не знаете, но вашият скалп се нуждае от

...
Може би не знаете, но вашият скалп се нуждае от
Коментари Харесай

Ексфолирайте скалпа си лесно и бързо у дома

Може би не знаете, само че вашият скалп се нуждае от надълбоко разчистване най-малко един път месечно. Ако косата ви се омазнява по-бързо, то може да вършиме процедурата веднъж на две седмици. Ексфолиантът за скалп е изключително необходим при промяната на сезоните, тъй като тогава скалпа може да събира повече от нормално мъртва кожа и замърсявания, а без тях ще насърчите здравословния напредък на нови кафези.

 Ексфолирайте скалпа си елементарно и бързо вкъщи

Кафява захар

Кафявата захар постоянно се употребява като съществена съставна част при приготвянето на скраб, който става както за тялото, по този начин и за скалпа. Тя се счита за натурален ексфолиант, който доста елементарно отстранява мъртвите кафези. Втривайки я в кожата на главата, вие насърчавате кръвообращението, което може да помогне за растежа на косата и последователно ще подпомогнете салдото на pH.

Тя съдържа естествена гликолова киселина, помагаща за елиминирането на токсините, подхранваща и овлажняваща кожата на главата. Затова бихме споделили, че е наложителна при екфолиацията на скалпа, само че с изключение на нея може да добавите и други подхранващи съставки. Ето кои и по какъв начин ще ви оказват помощ:

 Ексфолирайте скалпа си елементарно и бързо вкъщи

Овесени едки

Овесените ядки овлажняват и имат антисептични свойства. Помагат и при пърхот, косопад и увреждане на косъма. Домашният заплетен ексфолиант отстранява запушващите замърсявания и нечистотии и ускорява кръвообращението на космените фоликули.

Необходими артикули:

  • 2 супени лъжици кафява захар
  • 2 чаени лъжички овесени ядки
  • 2 супени лъжици еликсир за коса
  • 15 капки зехтин

 Ексфолирайте скалпа си елементарно и бързо вкъщи

Масло от жожоба

Комбинацията от масло от жожоба с кафява захар отстранява пърхота и замърсяванията, лекува косопада и овлажнява. Освен това защищава косата от нездравословните слънчеви лъчи и ще предотврати раздразнение и сърбеж.

Необходими артикули:

  • 2 лъжици кафява захар
  • 2 супени лъжици свеж лимонен сок
  • 2 супени лъжици масло от жожоба
  • 1 лъжица морска сол

Как се нанася?

За да ексфолирате скалпа си, то косата ви би трябвало да е одеве изпита със шампоан и леко влажна. Втрийте на всички места по главата до момента в който захарта не се стопи дружно с другите съставки, това може да отнеме сред 7 и 10 минути. След това измийте с топла, само че не гореща вода и при потребност може да нанесете шампоан повторно.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР