Може би най-възрастният активен футболист на високо ниво сложи край

...
Може би най-възрастният активен футболист на високо ниво сложи край
Коментари Харесай

На 43 години! Големият Зе Роберто най-сетне сложи край

Може би най-възрастният деен футболист на високо равнище постави завършек на кариерата си. Става дума за бразилеца Зе Роберто, който на невероятните 43 години изигра своя финален формален мач.

Бразилецът, който в кариерата си игра за Байерн Мюнхен и Реал Мадрид, се отдръпна от обичаната игра след 23 години на терена. Последият му мач приключи с победа, откакто неговият Палмейрас победи Ботафого с 2:0.

След това съотборниците понесоха на ръце своя съотборник, а почетните обиколки бяха придружени от доста сълзи.

"Завършвам един сполучлив цикъл, който не можеше да завърщи по-добре в сравнение с с победа. С всичко, което съм съдействал за футбола, се отдръпвам благополучен. "

Кариерата на Зе Роберто започва през 1994 година с тима на Португеза. Повече от половината от общо 1161 публични мача за него бяха в Германия - сред 1998 и 2011 той изигра 336 мача в Бундеслигата като с Байерн завоюва 4 шампионски трофеи и Купи на страната. С Реал Мадрид "кариоката " победи в Шампионска лига през 1998, а с националния тим на Бразилия има два трофея от Копа Америка - 1997 и 1999. През 2016 стана и бразилски първенец с Палмейрас.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР