Може би мисълта да питате в прав текст колегите си

...
Може би мисълта да питате в прав текст колегите си
Коментари Харесай

Защо е важно да знаете колко пари получават колегите ви?

Може би мисълта да питате в прав текст сътрудниците си какви заплати вземат и вие от своя страна да споделите това, евентуално ви ужасява. Яснотата по отношение на трудовите хонорари в дадена компания обаче може да бъде от изгода на чиновниците, счита специалистът в региона на човешките запаси Дейвид Бъркъс.

Замислете се, вие знаете ли какъв брой взема индивидът, който седи на прилежащото бюро до вас? Не би било изненадващо да не знаете. Но признайте си, любопитно ви е.

Вероятно работодателите считат, че в случай че се разкрие тази " загадка ", ще последват недоволства, причини, недоволства и даже напускания. От друга страна обаче Бъркъс твърди, че това може да е за положително на бъдещото развиване на организацията. Ето за какво:

1. Това може да усъвършенства чувството за правдивост и да подтиква партнирането сред чиновниците

" Няколко години изучавах бизнесмени, които разказваха за това по какъв начин се започва бизнес. По техните думи сигурно, когато хората не знаят какъв брой вземат техните сътрудници, по-често се усещат недооценени и считат, че получават по-малко пари ", споделя специалистът пред уеб страницата Ideas.Ted.

2. Поддържането на тази загадка е " прикрит метод " фирмите да икономисват повече пари

В този случай работи наричаната от икономистите " осведомителна асиметрия ", налична, когато едната страна има доста повече информация от другата. Само помислете какъв брой по-лесно ще можете да преговаряте за нарастване на заплатата си, в случай че знаете какъв брой вземат останалите хора във компанията.

3. По-големият размер осведоменост в тази посока може да ограничи дискриминирането

Става въпрос за разликата сред заплащането на дамите и мъжете, която е много сериозна в редица развити стопански системи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР