Може би хората с майбаси имат проблем с оставането на

...
Може би хората с майбаси имат проблем с оставането на
Коментари Харесай

Кирил Петков: Хората с майбаси не искат Асен Василев и стрелят от хълбока

Може би хората с майбаси имат проблем с оставането на финансовия министър Асен Василев. Това разяснява пред публицисти в Народното събрание (където бе изслушан за ББР) служебният министър на стопанската система Кирил Петков, съобщи Българска телеграфна агенция. Той бе помолен да разяснява, отправени в декларация от ПГ " ИТН ".

Тошко Йорданов, ръководител на групата на Има Такъв Народ, съобщи, че " човек, откраднал интелектуална благосъстоятелност, не би трябвало да бъде български министър ". Декларацията му бе във връзка имената на трима служебни министри (сред тях това на Василев), посочени от Христо Иванов (ДБ) и Мая Манолова ( " Изправи се БГ! Ние идваме! " ) като положителни образци за министри.

" Много бе разочароващо да видя по какъв начин към едни от най-качествените хора, които аз познавам, човек, който е бил в топ двата % на Харвард, който и сега цялата китайска авиоиндустрия ценообразува билетите въз основата на негов програмен продукт и на неговата компания, която той ръководи, просто ми звучеше като някаква жълта преса. Не знам за какво това го направиха. Бях изумен и отчаян да видя, че за подобен първокласен човек може по този начин да се приказва и то от трибуната на Народното събрание ", сподели Петков.

Министърът обърна внимание, че сътрудника му е изготвил " неповторим бюджет " (има поради актуализация на държавния бюджет, призната през днешния ден от Министерски съвет и изпратена в парламента), в който за пръв път се е дало на пенсионерите, без да се взима от учителите или от здравните служащи, а парите са били взети от майбасите.

" Така че може би хората с майбаси имат проблем с неговото оставане ", разяснява Петков.

Той бе безапелационен, бе не би взел участие в държавно управление, в което не се прави оценка финансовата мисъл на министъра. Петков разяснява, че до момента в който преди от Национална агенция за приходите са били фокусирани в дребни кафенета и ресторантчета, в този момент откогато Василев е на поста, Национална агенция за приходите се е фокусирал към фирмите с огромни публични поръчки и доста кеш пари в сейфовете.

" Предполагам, че доста от тези компании в този момент не желаят да го видят още веднъж министър на финансите, тъй че стрелят от хълбока ", разяснява Петков.

Самият Асен Василев пък сподели, че е спечелил всички каузи в съда в Ню Йорк. " Това, което мен мощно ме тормози, е за какво внезапно, откакто ме каниха три пъти от " ИТН " за държавно управление, внезапно взеха решение, че съм мощно проблематичен. Тук се вижда една доста дълга ръка на една доста координирана офанзива на Движение за права и свободи и Тошко Йорданов ", сподели Василев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР