Може би диетата ни имаше някакъв шанс, ако кремът беше

...
Може би диетата ни имаше някакъв шанс, ако кремът беше
Коментари Харесай

Вкусна домашна торта с два крема

Може би диетата ни имаше някакъв късмет, в случай че кремът беше единствено един, само че при два крема, освен това домашни - нито една диета няма късмет

Необходими Продукти

За блата


● яйца - 1 бр.
● захар - 1 ч.ч.
● прясно мляко - 60 мл
● брашно - 1 и 1/3 ч.ч.
● ванилия - 1 бр.
● бакпулвер - 10 г
● мед - 1 с.л.

За главният сладкарски крем


● прясно мляко - 1 л
● яйца - 4 бр.
● захар - 1 ч.ч.
● брашно - 1 ч.ч.
● ванилия - 2 бр.

За втори бананов крем


● банани - 1 бр.
● прясно мляко - 2 с.л.
● орехи - няколко
● бисквити

За украса


● банан - 1 бр.
● пудра захар
● бисквити

Начин на подготвяне

Започваме с блата

Разбиваме яйцето със захарта с миксер. Прибавяме млякото, ванилията и брашното, което е авансово смесено с бакпулвера. Объркваме и сипваме в тава с преносимо дъно (обикновена), намазана с олио и поръсена с брашно. Пече се до златисто на авансово загрята на 180 градуса фурна. След като е подготвен, се оставя в изключена фурна за към 15 мин, преди да го извадим, разрязваме на две елементи през средата.

Ако желаете да приготвите домашни бисквити, използвайте рецептата за блата, само че изсипваме сместа в по-голяма тава, защото би трябвало да е на тъничък слой. Пече се на 180 градуса за малко време. Получава се една огромна бисквита (наподобява сухар), която използваме и за украса и за приготвянето на вторият крем за тортата. Изисква малко повече време, само че откакто бисквитите поемат, стават като бишкоти и се получава страшна вкусотия:)

За главният сладкарски/яйчен крем:

Яйцата се разрушават със захарта с миксер. Постепенно прибавяме брашното и по-късно 1 и 1/2 ч.ч. от млякото. Останалото мляко оставяме на котлона да заври и по-късно при непрестанно бъркане прибавяме към този момент разрушената яйчена примес. Вари се до втвърдяване на крема, като се бърка непрекъснато. Когато е готово, се маха от котлона, прибавяме ванилията и разбъркваме добре.

За 2-рият бананов крем:

Пасираме на блендер всички съставки до приемане на каша и оставяме за 10 мин в хладилника да стегне преди да намажем върху тортата.

След като всички кремове са подготвени, върху първия блат се поставя щедро яйчен крем, а върху него се поставя и 2-рият тип крем. Отгоре се поставя вторият блат и още веднъж се маже щедро с яйчен крем и се украсява с банан и бисквити.

Оставя се за една вечер в хладилника да поеме. На идващият ден тортата е подготвена за консумация.

Много лека и още по-вкусна!:)

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР