Моите лични очаквания са за съвсем малки смени в кабинета.

...
Моите лични очаквания са за съвсем малки смени в кабинета.
Коментари Харесай

Асен Василев очаква успешна ротация и до трима сменени министри

" Моите персонални упования са за напълно дребни смени в кабинета. Няма квоти ", сподели финансовият министър и съпредседател на ПП-ДБ Асен Василев пред публицисти.  

По думите му ще има " най-много две-три " рокади в Министерския съвет, тъй като нямало време за дълги договаряния.

Изказването му идва на фона на гласуваната през днешния ден с цялостно болшинство оставка на кабинета " Денков " и към момента незапочналите договаряния за кабинет с ГЕРБ-СДС. Вчера водачът на ГЕРБ Бойко Борисов насочи лични рецензии към Василев и даде поръчка, че партията му дава финален късмет на сътрудниците от ПП-ДБ. Днес съпредседателят на ПП-ДБ съобщи, че няма терзания за поста си:

" Министерството на финансите си е изпълнило безусловно всички ограничения, които са заложени в програмата. Единствената неизпълнена мярка е второто заплащане по Плана за възобновяване и резистентност, само че е, тъй като от февруари месец отлежават пътната карта и разпоредбите за избор на антикорупционната комисия. Парламентът би трябвало да ги гласоподава, с цел да можем да приключим процеса по второто заплащане. "

Василев заяви, че договарянията ще стартират този уикенд:

„ С Мария Габриел имаме планувани диалози за петък, събота и неделя. Надяваме се да успеем в този порядък да реализираме единодушие. “
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР