Моите лични очаквания са, че проектокабинетът на проф. Николай Габровски,

...
Моите лични очаквания са, че проектокабинетът на проф. Николай Габровски,
Коментари Харесай

Иван Иванов: Кабинетът на ГЕРБ няма да мине в парламента

Моите персонални упования са, че проектокабинетът на проф. Николай Габровски, номиниран за министър председател от ГЕРБ-СДС, няма да бъде подсилен в Народното събрание. Причината е, че има задоволително поръчки от политически сили, в това число и от Българска социалистическа партия, че няма да бъде подсилен кабинет с мандат на ГЕРБ. Това разяснява в Русе депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Иван Иванов.

По думите му проф. Габровски в действителност е направил опит да показа кабинет с специалисти, които да ръководят страната. Част от тях са познати лица, съобщи Българска телеграфна агенция.

Иван Иванов съобщи, че за него е изненада наличието на имена, които в предишното са били свързани с Българска социалистическа партия. Той добави, че става въпрос за Меглена Плугчиева - претендент за заместител министър-председател по климатичните политики и министър на околната среда и водите и за Мартин Захариев - претендент за министър на туризма, който е бил народен представител от гражданската квота на Българска социалистическа партия.

" Може би това е опит за толеранс и търсене на поддръжка от Българска социалистическа партия. Доколкото ми е известно, двамата кандидат-министри към днешна дата не са правили опит за връзка с нашата парламентарна група, с управлението на партията. Ние поддържаме нашата теза, че този кабинет от нас няма по какъв начин да бъде подсилен ", сподели Иванов.

Именно в Народното събрание ще стане ясно по какъв начин ще се развие гласуването.

" ГЕРБ дадоха поръчка, че ще разчитат на кабинет на малцинството. Може би са си правили някакви сметки, че ще намерят нужната поддръжка, тъй като кабинет се избира с нормално болшинство ", сподели още депутатът от " Българска социалистическа партия за България ". 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР