Мохамед Салах ще стане най-резултатният египетски футболист за всички времена,

...
Мохамед Салах ще стане най-резултатният египетски футболист за всички времена,
Коментари Харесай

Един гол дели Салах от паметен рекорд

Мохамед Салах ще стане най-резултатният египетски футболист за всички времена, в случай че вкара за Ливърпул против Брентфорд в мач от британското състезание по футбол в събота.

Нападателят на " алените " има 313 гола в кариерата си на клубно и интернационално равнище. Според статистическата апликация Five Star Football, Салах е изравнил някогашния капитан на египетския народен тим по футбол Хосам Хасан с гола от дузпа против Фулъм за 1:0 в сряда.

Салах има 185 гола за Ливърпул от 2017 насам и идващото му попадение ще го изравни с легендата Стивън Джерард. Бившият халф е на пето място в клубната история измежду реализаторите, където първи е Иън Ръш с 346 гола.

Салах, който е на 30 години, е водещият изпълнител на Ливърпул в ерата на Висшата лига. Той има 136 гола в шампионата, както и купа. Останалите попадения за египтянина на клубно равнище са за Рома (34), Фиорентина (9), Челси (2), Базел (20) и родния Ал-Мокаулоон Ал-Араб (12).

Броят на интернационалните голове на Салах и Хасан основава повече главоболия за статистиците. Играчът на Ливърпул е с 51, само че два от тях са за 10:0 против Свазиленд в мач от 2013, който има противоречив статут.

Хосам, който има 176 мача за 19 години и три трофея от Купата на африканските народи, е със 76 попадения за Египет. За много от тях обаче се счита, че са вкарани в неофициални мачове.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР