Мохамед Салах отново спаси Ливърпул и донесе победата на отбора

...
Мохамед Салах отново спаси Ливърпул и донесе победата на отбора
Коментари Харесай

Кристъл Палас - Ливърпул 1:2 /репортаж/

Мохамед Салах още веднъж избави Ливърпул и донесе успеха на тима с 2:1 при визитата на Кристъл Палас на „ Селхърст Парк “ от 32-ия кръг на Висшата лига. Това е 29-ият гол на египетския футболист от началото на сезона във Висшата лига. Той изравни върха за най-вече маркирани голове в поредни срещи в британския хайлайф – 21, а в идващия мач може да сложи нов връх. Освен това Салах се трансформира и в играча на Ливърпул, който е вкарал най-вече голове в границите на един сезон във всички съревнования.

Съдията Нийл Суорбрик свири дузпа за Кристъл Палас в 12-та минута. Кристиан Бентеке с глава подаде към Заха, който бе изтърван от Алекзандър-Арнолд и изпревари Кариус за топката. Крилото на Кристъл Палас стреля, след което се сблъска с Кариус и арбитърът не се поколеба, като уточни бялата точка и подвигна жълт картон на немския вратар. Лука Миливойевич осъществя наказателния удар в 13-та минута, като прати топката в десния ъгъл на вратата, до момента в който Кариус се хвърли вляво.

Ливърпул съумя да изравни резултата в 49-та минута. След многоходова композиция, която мина през Мане, Салах и Фирмино топката стигна до Джеймс Милнър, който финтира бранител на домакините, след което центрира остро в наказателното поле на Кристъл Палас, където сенегалският нападател на Ливърпул бе изтърван от Мамаду Сако и вкара във вратата на Уейн Хенеси.

В последна сметка Ливърпул означи победния гол в срещата в 84-та минута, а негов създател бе точно Мохамед Салах. Робъртсън центрира в наказателното поле на Кристъл Палас, а Фирмино остави топката за Мохамед Салах, който не пропусна да вкара във вратата на Уейн Хенеси.

След този триумф Ливърпул се изкачи краткотрайно на второ място в класирането с актив от 66 точки, а Кристъл Палас е шестнадесети с 30 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР