Мохамед Ал Файед: Роденият в Египет магнат никога не е бил далеч от спорове

...
Роденият в Египет бизнесмен е бил, в зависимост от това
Коментари Харесай

Роденият в Египет бизнесмен е бил, в зависимост от това на коя версия на историята вярвате, или наследник на богатство в корабоплаването, или син на беден учител.< /p>

Прочетете повече:
Смъртта е обявена на 94-годишна възраст
Случайна връзка с истината, задържани постижения

Последната е версията, поддържана от Министерство на търговията разследване на твърдения за измамни бизнес сделки в доклад, в който рожденият му ден е 27 януари 1929 г.

Дори името, с което се е преместил в Англия – Мохамед Ал Файед – е украсено, „Ал“ е късно допълнение.

Изображение: Даяна на почивка с Доди Файед в дните преди двамата да загинат в автомобилна катастрофа. Снимка: AP

След това имаше противоречиви разкази относно обвиненията в сексуално насилие срещу него и, разбира се, неговата версия за случилото се в тунела, където синът му Доди загина в автомобилна катастрофа заедно с принцеса Даяна през 1997 г.

< p class="sdc-article-related-stories__link-text"> Короната ще изобрази смъртта на принцеса Даяна „чувствително“, казват продуцентите

Доди е единственото дете от първия му брак със Самира Хашоги, който продължи от 1954 до 1956 г. През 1985 г. той се жени за финландския модел Хайни Уотен, с която има четири деца.

Връзка с кралските особи

Г-н Ал Файед е бил сватовникът зад романа между сина му Доди и Даяна, канейки принцесата и двамата й сина да се присъединят към него на яхтата му в южната част на Франция през лятото на 1997 г.

Това не беше първият път, когато тя срещна Доди, но тук връзката им набра скорост - достатъчно, за да направят частен круиз из Сардиния преди съдбовния край на ваканцията в Париж.

Достатъчно, също така, за Мохамед Ал Файед да твърди, че двойката е сгодена и Даяна е бременна с детето на Доди.

Изображение: Мохамед Ал Файед на погребението на принцеса Даяна

Това убеждение беше централно за теорията му, че смъртта им е била организирана от кралското семейство, защото те не могат да понесат мюсюлманин да бъде втори баща на бъдещият крал.

Той каза при разследване от 2008 г., че принц Филип, принц Чарлз и френските и британските разузнавателни служби са били част от заговора за убийството.

Съдията постанови, че двойката е била незаконна убити от крайно небрежното шофиране на шофьора им, който карал с превишена скорост и бил пиян, и папараци фотографи, които ги преследвали. Болницата не откри доказателства, че Даяна е бременна.

Кандидатура за британство

Кандидатурата на г-н Ал Файед да настани сина си с Даяна беше кулминацията на продължила години кампания за вграждане в Британското общество и кралските кръгове.

Смята се, че Доди Файед среща Даяна за първи път на мач по поло през 1986 г., където играе в отбора срещу Чарлз. Той редовно беше сниман с принцесата на светски тържества в годините след това.

Г-н Ал Файед също взе под наем за 50 години къщата на херцога и херцогинята на Уиндзор в Париж. Той похарчи милиони за възстановяване на бившия дом на Едуард и Уолис Симпсън.

Изображение: универсален магазин Harrods в Лондон

И разбира се, той купи Harrods през 80-те години на миналия век, магазин, който към този момент се радваше на десетилетия на кралски обичай и беше нарицателно за британството.

На два пъти му беше отказано британско гражданство. Той кандидатства за паспорт през 1995 г. и отново през 1999 г., но не успя да премине теста за „добър характер“, изискван от Министерството на вътрешните работи.

Пари за въпроси

Част от причините той му беше отказан паспорт поради плащанията „в брой за въпроси“, които е направил на депутатите.

Г-н Ал Файед плати на двама депутати от Консервативната партия по £2000, за да задават въпроси в парламента от името на Harrods. Депутатите получиха парите в кафяви пликове и не успяха да декларират плащанията.

Историята гръмна през 1994 г., когато той даде имената на политиците на пресата, но въпросите бяха зададени в края на 80-те години.< /p>Изображение: Г-н Ал Файед купи Фулъм през 1997 г.

Обвинения в сексуално насилие

Г-н Ал Файед беше изправен пред редица обвинения в сексуално насилие и тормоз.

През 1997 г. няколко бивши Служителите на Harrods разказаха на The Big Story на ITV своите истории за тормоз, от това да са били опипвани и целувани до това, че са пъхали пари в сутиена си. Той отрече обвиненията.

През 2008 г. г-н Ал Файед беше обвинен в непристойно нападение срещу 15-годишно момиче, което той отново отрече.

Десет години след инцидента, жената сподели историята си в предаване на Channel 4 Dispatches. Тя каза, че е била на 15, когато й е предложена работа в Harrods и след това е обсипана с подаръци от г-н Ал Файед. След това той се опита да се наложи върху нея и да я целуне, каза тя.

Кролската прокуратура реши, че доказателствата са противоречиви и не са достатъчно надеждни, и прекрати делото.

Друга жена която участва в документалния филм, каза, че е била принудена да се подложи на пълен медицински преглед и преглед на ППИ, когато е била наета в Harrods и твърди, че г-н Ал Файед я е помолил да спи с него, като един път е станал насилствен.

Тя заведе дело за сексуален тормоз, малтретиране и дискриминация и му беше направена оферта от £60 000, която тя прие.

Г-н Ал Файед също беше изправен пред обвинение в изнасилване през 2013 г., което беше повторно разследвано от полицията през 2015 г., но не доведе срещу всякакви такси.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР