Мохамад Джавад Зариф Иран няма да предоговаря ядреното споразумение с

...
Мохамад Джавад Зариф Иран няма да предоговаря ядреното споразумение с
Коментари Харесай

Иран няма да предоговаря ядреното споразумение


Мохамад Джавад Зариф

Иран няма да предоговаря нуклеарното съглашение с шестте международни сили. Това съобщи в четвъртък иранският министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф, представен от Ройтерс.

" Иран няма да предоговаря това, по което бе реализирано съглашение преди години и което към този момент е приложено ", сподели Зариф на видеозапис, оповестен в " Ютюб ". По думите му Съединени американски щати " непрекъснато нарушават нуклеарната договорка, като изнудват други " страни да не разрешават на свои компании да развиват бизнес в Иран.

Американският президент Доналд Тръмп даде период до 12 май на европейските страни по съглашението да го " поправят " или в противоположен случай Съединените щати ще се отдръпват от него.

" Нека го кажем на езика на бизнеса с недвижимо имущество ", съобщи Зариф, обръщайки се очевидно към Тръмп. " Като купите къща и се преместите да живеете там със фамилията си или я разрушите, с цел да издигнете небостъргач, не може да върнете времето с две години обратно, с цел да предоговорите цената ", сподели той, представен от Асошиейтед прес.

Али Акбар Велаяти, външнополитически консултант на духовния водач на Ислямската република аятолах Али Хаменей, съобщи също в четвъртък, че в случай че Съединени американски щати се откажат от съглашението, то и Иран ще го направи.

Сделката за ограничение на иранската нуклеарна стратегия в подмяна на облекчение на наказания бе подписана през юли 2015 година във Виена сред Техеран и групата 5+1 (САЩ, Франция, Англия, Русия и Китай плюс Германия), преди Тръмп да стане президент.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР