Могат ли ваксините срещу COVID-19 да предизвикат появата на нови

...
Могат ли ваксините срещу COVID-19 да предизвикат появата на нови
Коментари Харесай

Могат ли ваксините да предизвикат появата на нови варианти на COVID-19

Могат ли имунизациите против COVID-19 да провокират появяването на нови разновидности на ковид а? На този въпрос дават отговор от Министерството на здравеопазването.

➡Не. Ваксините против COVID-19 не основават и не провокират появяването на нови разновидности на вируса, причиняващ COVID-19, оповестяват от Здравното министерство, разбивайки един от митовете за имунизациите.

➡Нови разновидности се появяват, тъй като вирусът, причиняващ COVID-19, мутира непрестанно. Дори преди да бъдат създадени имунизациите против ковид ната зараза, се разпространяваха няколко разновидността на в началото открития вирус. Възможна е и появяването на други разновидности, защото вирусът продължава да се трансформира, прецизират още от ведомството.

💉Ваксините против COVID-19 могат да предотвратят появяването на нови разновидности. Когато се популяризира, вирусът се трансформира по-лесно. Високото ваксина лно покритите измежду популацията понижава разпространяването на COVID-19 и спомага за попречване появяването на нови разновидности на SARS-CoV-2.

От Здравното министерство показват и източника на информацията, а точно Център за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР