Могат ли очите на човек да разкажат за неговата рационалност,

...
Могат ли очите на човек да разкажат за неговата рационалност,
Коментари Харесай

Да разберем другия без думи: Три противоречиви практики

Могат ли очите на човек да опишат за неговата рационалност, а носа за интуицията? В клетките ли е записана нашата персонална история? Можеш ли да откриеш машинация посредством жестовете?
Сайтът Psychologies дава повече информация и се пробва да разбере по какъв начин тези практики са безапелационни от позиция на строгата просвета и дали те могат да бъдат надеждни в действителния живот, написа dama.bg.
Да четеш по лицето: Морфопсихология
Физиогномиката – обучение за сходство сред чертите на лицето и личността на индивида, съществува още от времето на античността. Тя е повлияна от предразсъдъците през разнообразни столетия и постоянно е упреквана, че основава предпоставки за дискриминация.
През 1937 година психиатърът Луи Корман дава на физиогномиката нова теоретична основа. Според него, макар че характерностите на лицето са генетично предопределени, нашето отношение към околния свят въздейства върху тяхното образуване.
Широките и закръглени форми показват инстинкта ни на агресия в среда, която възприемаме като удобна. Тесните форми са резултат от инстинкта за самозапазване, който се включва, когато действаме във враждебна среда. В допълнение, от изражението на другите области на лицето ни се допуска, че отразяват метода, който ние избираме – челото и очите подхождат на рационалност, скулите и носа – на интуицията, челюстта и устата – на специфика.
Тези хипотези не би трябвало да се преглеждат като безспорна истина. Дори общностите от експерти, практикуващи този способ, не го употребяват, да вземем за пример, за набиране на личен състав.
Клетъчна памет
Този способ се основава на концепцията, че в нашите кафези е закодирана нашата персонална история. Той генерира повтарящи се и мъчителни модели на държание. В този случай терапевтът би трябвало да „ слезе в тялото “. Това значи, че би трябвало да има достъп до информацията, която се съдържа в клетките – анализиране на пулса на пациента, пробутване на ръка върху тялото му, с цел да ги „ препрограмира “ – да вземем за пример посредством потребление на звуци или растения.
Дори в случай че сте съгласни, че клетъчната памет съществува, в действителност ли е допустимо да се разчете? Колко друг е резултатът, който енергийните способи дават, от плацебо резултата? Какво е същинското влияние на терапевта? Тези и доста други въпроси остават без отговор.
Да четеш жестовете: Синергология
Тази процедура претендира, че дешифрира човешките мисли въз основа на езика на тялото. Получената информация разрешава по-добро взаимоотношение с нея или откриване на нейната неистина. Предполага се, че „ гледането на настоящото тяло значи да наблюдаваш мозъка в придвижване “.
Синергологията преглежда всички невербални прояви. Те включват жестове, както и детайли на държание. Последните могат да бъдат:
- перивербални – пространство и време в комуникацията;
- паравербални – естеството на създадените звуци;
- инфравербални – детайли, които остават отвън съзнателното усещане, т. е. миризми или микромимика;
- суправербални – външни отличителни черти. Например, човек носи маркови облекла или не.
Всички тези знания са евентуално потребни за психолози, социолози или служители на реда. Въпреки това, остава неразбираемо дали това се смята за изкуство или просвета.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР