Могат ли хора с увреждания да практикуват екстремни спортове? И

...
Могат ли хора с увреждания да практикуват екстремни спортове? И
Коментари Харесай

Как едно сляпо момиче кара сърф?

Могат ли хора с увреждания да практикуват рискови спортове? И какво е чувството да сърфираш, когато не виждаш вълните? Отговорът дава едно испанско момиче.

Кармен Лопес е на 21. С вродена глаукома. Губи изцяло зрението си още в ранна детска възраст и може единствено да си показва по какъв начин наподобява морето. Въпреки това се усеща напълно " в свои води ", до момента в който кара сърф.

" Чувствам се свободна и спокойна във водата. Там сме единствено аз и вълните. Не съм по-различна от другите сърфисти. ", споделя Кармен.

Във водата тя разчита на звуковите сигнали, които й подава треньорът й Лукас Гарсия. Той плува до нея, до момента в който сърфира, и е нейните очи, когато идва вълна.

" Едно изсвирване значи, че вълната й идва отдясно, две – отляво. Кармен има изключителна вътрешен глас и отличен баланс. ", коментира треньорът Гарсия.

Кармен, която практикува още фигурно пързаляне и конна езда, желае да насърчи и други хора с увреждания да се изправят против рестриктивните мерки и да водят пълностоен живот.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР