Могат ли децата да не се страхуват от чудовища, а

...
Могат ли децата да не се страхуват от чудовища, а
Коментари Харесай

Какво могат да направят чудовищата за въображението на децата

Могат ли децата да не се опасяват от чудовища, а в противен случай - те да им оказват помощ като развиват въображение им и даже да ги карат да се смеят? Тайната се крие в две кутии с по 24 карти за оцветяване с чудати герои, а рисунките са дело на четирима български художници.

" Родих близнаци и сама усетих потребността от детски издания, които са образно разнообразни от останалите предлагани по книжарниците ", описа за " Дневник " Лилия Русанова, по чиято концепция е планът.

В илюстрациите на " Страшно положителни чудовища ", както е името на двете кутии с карти за оцветяване, вземат участие художниците Яна Казакова, Дим Ягодин, Кремена Ягодина и Кристина Стоянов. Първоначалната концепция е била за детска брошура, само че след това посоката се трансформира поради желанието на Русанова да направи нещо друго от нормалните артикули по книжарниците.

Кутиите на издателство " Йо-Йо Книги за Деца " са на пазара от предходната седмица и са подобаващи за малчугани на и над 5-годишна възраст.

 Снимка: Издателство
Снимка: Издателство " Йо-Йо Книги за Деца "

Илюстрациите са доста разнообразни. Установих около моите деца, които към момента не могат да оцветяват толкоз добре, че стартират да си описват най-невероятни истории със самите картинки, описа Русинова.

Рисунките са отпечатани на картон, тъй че да може да се рисува с всевъзможни материали - моливи, флумастри, пастели или боички и нямат обагрен образец, който децата да следват. Така те могат да " развихрят въображението си оптимално ", а по-късно да подарят някоя от готовите карти.

Следващият план, по който работят Лилия Русанова и нейният екип, ще бъде още веднъж с карти и в две елементи, само че този път основните герои ще бъдат две писмености - кирилицата и латиницата. Първата ще е във формата на разнообразни предмети, а втората - на животни.

" Като цяло желая да заложим на образното наличие. Това е нещото, което мен доста ме притегля ", изясни авторката.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР