Могат ли 35-годишни подводници да свършат работа на българските военноморски

...
Могат ли 35-годишни подводници да свършат работа на българските военноморски
Коментари Харесай

МО умува дали 35-годишни подводници ще вършат работа на нашия флот

Могат ли 35-годишни подводници да свършат работа на българските военноморски сили в Черно море? С този проблем се е заело Министерството на защитата, откакто разгласи, че придобиването на подводници е измежду целите за рационализация на армията ни откогато нямаме подводен флот.

През 2022 година са водени договаряния с Италия за придобиване на две подводници клас Nazario Sauro III Batch посредством подписване на междуправителствен контракт, обясниха от Министерството на защитата пред " 24 часа ". Подводниците от този клас са създадени в Италия, като първите са на въоръжение от 1980 година Специално подводниците Batch III са единствено две, те са с бордни номера S522 и S523 и са признати на въоръжение в Италия през 1988 и 1989 година В началото на този век и двете подводници са минали главен ремонт и е осъвременено въоръжението им.

Засега България не има намерение да желае разполагане на противовъздушна защита на НАТО на територията на България, излиза наяве още от отговорите на Министерството на защитата. Усилване на противовъздушната защита по източния фланг също е измежду решенията от Вилнюс. Към момента отвън тренировките и ученията не се планува непрекъснато разполагане на спомагателни сили и средства за Противовъздушна отбрана на съюзни страни на територията на България, споделиха обаче от МО.

Вместо това в целите за рационализация са включени планове за закупуване на зенитноракетни комплекси на Военновъздушни сили и за Противовъздушна отбрана на механизирана бригада, дадоха отговор от отбранителното министерство.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР