Мога да ви уверя, че тази сряда няма да има

...
Мога да ви уверя, че тази сряда няма да има
Коментари Харесай

ДЕНЯТ В НЯКОЛКО РЕДА: Войните в Европа не започват в сряда, имотите на министрите, гаф с протестите

" Мога да ви уверя, че тази сряда няма да има нахлуване. Няма да има ескалация и през идната седмица, нито по-следващата, нито идващия месец. Войните в Европа рядко стартират в сряда ". С тези думи на посланика на Русия в Европейския съюз Владимир Чижов стартира денят. А в хода му Русия разгласи, че редица нейни военни елементи се връщат назад в гарнизоните си след приключването на учения, проведени на анексирания украински полуостров Крим, където разполагането на войски подхранваше опасенията от навлизане в Украйна. Обръщение, само че към съветския народ направи и американският президент Джо Байдън: " Вие не сте наш зложелател и нямам доверие, че желаете кървава, разрушителна война против Украйна ", съобщи той, а от Кремъл го посъветваха да се обърне към украинците. До няколко седмици пък НАТО ще излезе с решение за разполагане на бойни групи в Централна, Източна и Югоизточна Европа, разбирай - и в България.

Антикорупционната комисия разгласява имуществените заявления на властта, от които излиза наяве - за положително или за неприятно - тя не е малоимотна. Министрите всеобщо са заявили жилища в чужбина, както и притежавани МПС.

Кабинетът обаче през днешния ден позволи гаф. Правителствената говорителка Лена Бориславова разгласи, базирайки се на данни от Министерство на вътрешните работи, че в готвените митинги на служители на реда, пожарникари и надзиратели, един от 19-те от листата на премиера Кирил Петков готви вклиняване на крими детайли. Наложи се вътрешният министър Бойко Рашков да я поправя. Ставало въпрос за различен митинг, готвен за идната сряда. А за тогава митинг разгласи водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов. Но в това време синдикатите на съсловните организации към този момент бяха реагирали на държавното изказване.

И на този декор бяха регистрирани небивали триумфи на плануванаъа за закриване спецпрокуратура.

Национален институт по метеорология и хидрология пък разгласи, че стопира прогнозите за времето - поради желанието институтът отново да бъде изместен - този път от просветното министерство в това на екологията.

Коалицията бе разтърсена и от... един от участниците в нея - Българска социалистическа партия. От Столетницата се ядосаха на изявления на премиера, че АЕЦ " Белене " няма да се строи, припомняйки, че съдружното съглашение не загатва съответни планове.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР