Моето усещане, а мисля, че и на голяма част от

...
Моето усещане, а мисля, че и на голяма част от
Коментари Харесай

Сергей Станишев: Свидетели сме на един политически театър

Моето чувство, а мисля, че и на огромна част от българите е, че сме очевидци на един политически спектакъл, в който всеки играе роля, казвайки какъв брой доста желае да сътвори държавно управление, само че другите му пречат. Това разяснява в " Денят стартира с Георги Любенов " евродепутатът от ПЕС и някогашен министър председател Сергей Станшиев.

" Политиците сякаш се отхвърлиха от така наречен периферия- всеки приказва единствено на твърдите си гласоподаватели, изкопава окопи към това пространство, сред себе си и другите и не се води разговор. Когато няма политическа непоклатимост, България стартира да се възприема като болния човек на Европа ".

По думите му политиците основават атмосфера за поява на екзотични и популистки хрумвания като референдмуите за еврото и президентската република. С това държание се унищожават консенсуси от десетилетия, което то своя страна основава стопански, обществени и политически проблеми, уточни той.

" Бих призовал партиите първо малко да оберат езика, тъй като след време отново ще би трябвало да седнат на общи маси и да търсят решение. Второ, да имат ясни позиции по основни въпроси за развиването на България - участието в еврозоната, Шенген, политиката за поддръжка на българския бизнес и на хората. Как ще подсигуряват бюджет, който да взема решение проблемите, само че да не отиде в свръхдефицити ", сподели Сергей Станишев.

Образованието у нас е в рецесия, а функционалната неначетеност нараства безобразно. Нямаме бъдеще без образовани хора. Другият приоритет е опазването на здравето - то е публично богатство, а не просто пазар на търговски връзки, уточни още той.

Българска социалистическа партия губи позиции и въпреки да получава явен знак от гласоподавателите си, че нещо би трябвало да се промени, се споделя " продължаваме напред ". Това напред очевидно е надолу, разяснява още Станишев.

" Като че ли Българска социалистическа партия към този момент е удовлетворена не да бъде първа или втора политическа мощ, а на позицията, на която сме в този момент - пета - и някаква форма на балансьор, както беше Движение за права и свободи преди време и се залепваме или за едната страна - Политическа партия и Демократична България или за другата - ГЕРБ и Движение за права и свободи. Г-жа Нинова има доста грехове пред Българска социалистическа партия, само че най-малко следваше една линия, които ние сме държали от 2009 година - ние сме алтернативата на ГЕРБ. Това се загуби ".

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР