Модната индустрия е един от най-големите замърсители в света. Микропластмаса

...
Модната индустрия е един от най-големите замърсители в света. Микропластмаса
Коментари Харесай

Пазаруването на дрехи втора ръка може да бъде както хоби, така и бизнес

Модната промишленост е един от най-големите замърсители в света. Микропластмаса от материалите, употребявани за направа на облекла, остава във водата, въздуха и в почвата.

“Бързата мода” (fast fashion) зародила през 90-те години на предишния век, владее стилния пазар и до през днешния ден. Дрехите, които предлага, са необятно налични, не изключително качествени и постоянно бързо завършват живота си на боклука, което води до редица екологични проблеми.

Снимка: iStock

Един от методите устойчивата мода да е част от дрешника ни е като пазарим облекла втора употреба. В новия епизод на подкаст поредицата “” на ще се запознаете с човек, разпален по модата и облеклата втора употреба, който към този момент половин година пазари от такива магазини. Той счита, че извършването на покупки на облекла втора употреба може да бъде както занимание, по този начин и бизнес.

Четири неща, които е добре да знаете, когато влезете в магазин за втора ръка:
В магазините за втора ръка има особена миризма.Добре е да имате някой по-опитен другар с вас - такива хора имат усет и и съвсем постоянно попадат на нещо, което си коства.Въоръжете се с самообладание.Може да не откриете нищо - няма гаранция на каква стока ще попаднете.
Целия диалог и видео с фешън находки можете да гледате тук:
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР