Модна къща "Dolce & Gabbana" почете старите занаяти в новата

...
Модна къща "Dolce & Gabbana" почете старите занаяти в новата
Коментари Харесай

Dolce & Gabbana и Armani откриха Седмицата на мъжката мода в Милано - slava.bg

Модна къща "Dolce & Gabbana " уважи старите занаяти в новата си сбирка, която бе показана в границите на Седмицата на мъжката мода в Милано, до момента в който дизайнерът Джорджо Армани сподели основани от рециклирани тъкани дрехи в сбирката си за "Emporio Armani ", оповестиха Асошиейтед прес и Франс прес, представени от Dir.bg.

"Трябва да съхраним света за идващите генерации. Индустрията може да нанесе вреди на земята, на която живеем. Това е единствено началото на "дискусията ", съобщи 85-годишният Армани.

Дизайнерът имаше поради, че отсега нататък възнамерява да показва от ден на ден дрехи, основани от рециклирани тъкани.

Капсулованата му сбирка е кръстена R-EA (Recycling - Emporio Armani). Облеклата са най-вече в черно, като се откроява бялото лого. Девизът е "I`m saying yes to recycling " (Казвам "да " на рециклирането). Вниманието привлякоха спортни дрехи, основани от рециклирани материи - вълна, плат деним, памук.

Тенденцията да се показват основани от рециклирани тъкани дрехи е все по-често срещана в света на модата. Половината от облеклата в показаната по-рано сбирка на "Ermenegildo Zegna " също са основани от рециклирани тъкани.

Колекцията на сицилианското дуо Доменико Долче и Стефано Габана бе показана на фона на черно-бели фотоси, които потапят феновете в света на старите занаяти, като плетене на кошници и развъждане на овце. Двама от манекените даже носеха агне в ръцете си.

Далеч от ексцентричността в предходните сбирки на двамата дизайнери, за идната зима мъжът, облечен от тях, се връща към корените си. Той носи големи пуловери и вълнени шалове, дебели палта, велурени сака и панталони, а на главата си - барета. Всъщност барети имаше и в сбирката на "Ерменеджилдо Дзеня ".
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР