Модерното и пост-военното българско изкуство ще са акцент на Пролетния

...
Модерното и пост-военното българско изкуство ще са акцент на Пролетния
Коментари Харесай

Продават на търг българско изкуство за над 180 000 евро

Модерното и пост-военното българско изкуство ще са акцент на Пролетния търг на аукционна къща Artmark. Нейната селекция включва 104 творби на родните живопис и статуя с обща планирана стойност от над 180 000 евро.

Сред тях са основаните в края на XIX век две произведения на Ярослав Вешин и три женски портрета на Иван Мърквичка, основани по време на креативното му странствуване из България. Представени са и творби на изкуството, основани от едни от значими създатели от първата половина на ХХ век, като Владимир Димитров-Майстора, Борис Георгиев, Елисавета Консулова-Вазова и Васил Стоилов, преминавайки през огромните модернисти като Давид Перец и Николай Дюлгеров, до съвременниците Генко Генков, Казаков-Нерон, Светлин Русев и Димитър Буюклийски-Мичи.
 Инвестициите в изкуство: Най-важните неща, които би трябвало да знаем
Инвестициите в изкуство: Най-важните неща, които би трябвало да знаем

Пазарът на творби на изкуството пораства със замайващ ритъм

Акцент в търга е творбата " Разходка с шейната " (начална цена 25 000 евро) на Ярослав Вешин, основана в интервала, когато той живее в Мюнхен и Словакия. Творбата се завръща за първи път на българския пазар на обществен търг, откакто престоява повече от 100 години като част от немска сбирка.

Сред портретите на Мърквичка има два, които са били част от една и съща творба, само че след основаването им в края на XIX век художникът ги е разделил.

" Богатата история на изкуството, традицията на колекционерството, културните институции и най-много огромното многообразие от стойностни художници са преимущества, които трансформират бълграския арт пазар в място с доста благоприятни условия ", е представена в формалното известие да разяснява Руксандра Думитру, представител на Artmark за нашата страна.
 Инвестициите в изкуство към този момент са налични и за българските инвеститори
Инвестициите в изкуство към този момент са налични и за българските инвеститори

Произведенията на изкуството носят междинна рентабилност от над 8% на годишна база, споделят от първия профилиран фонд у нас Експат Глобално Изкуство

Произведенията на изкуството са изложени в къща " Ватев " на ул. " Кузман Шапкарев " 1 и могат да бъдат видени от 10:00 до 20:00 часа от понеделник до неделя до 1 април. На 2 април ще се организира самият търг - с наддаване онлайн и на място в 19:00 часа в Hyatt Regency Sofia.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР