„Модерно е да се чете“ е кампания създадена с цел

...
„Модерно е да се чете“ е кампания създадена с цел
Коментари Харесай

Популярни личности налагат четенето на книги като мода СНИМКИ

„ Модерно е да се чете “ е акция основана за да призове хората, които обичат да четат книги, да споделят с други това прелестно и потребно занятие, като публикуват фотоси с обичаните си четива в персоналните си профили в обществените мрежи.

Веднага след основаването си самодейността притегли интензивно четящите, които се включиха с забавни постове, цитирайки най-силните моменти от своите обичани книги.

От друга страна, таргет група са също дейните младежи в обществените мрежи, които четат малко или въобще не го вършат. Тези, които се въздействат от налаганите във виртуалното пространство моди. Не инцидентно мото на самодейността стана „ Троянският кон в света на нечетящите “.


Кампанията бе интензивно подкрепена и от над 30 известни лица от всички сфери на публичния живот, част от тях се включиха в самодейността с обичана книга, а други го направиха като се снимаха с тишърта на „ Модерно е да се чете “. Като лица - образци за подражателство, които имат силата да основават „ модите “ и да влияят на младите, всеки от тях с необикновен възторг застана зад идеята за едно по-добро и четящо бъдещо потомство.


Организаторите използваха въздействието и на международни персони като сътвориха тишърти, които изобразяват техни цитати свързани с книгите. Теодор Рузвелт е опитал да изясни на света, че книгите са го построили като сполучлив политик - "Аз съм част от всичко, което съм прочел ". Джаки Кенеди е споделила "Има голям брой дребни способи да разширите света на детето си. Любовта към книгите е най-хубавият от тях ". Няма по какъв начин да не споменем и паметният откъс на неповторимият български артист Тодор Колев -„ Няма по какъв начин да обясниш нещо на човек, с който ви разделят два вагона книги “.


„ Модерно е да се чете “ бе подкрепена и от редица български издателства, които предстоят да подарят някои от хитовите си заглавия на почитателите на акцията. В идващите няколко месеца уредниците ще зарадват почитателите и с доста други дарове. Единственото, което ще би трябвало да създадат, с цел да се снабдят с премия е да се снимат с обичаните си книги, а детайлностите ще бъдат оповестени в обществените мрежи.


„ Забелязах, че интензивно четящите книги са хора от избрани обществени кръгове, само че те малко или доста изолират всички останали. Много от тях споделят „ ние четящите “ и „ вие нечетящите “. Затова създадохме акция, която да сплоти всички. В групите на „ Модерно е да се чете “ няма разделения и всеки е добре пристигнал. Там всеки може да научи нещо ново и за какво пък да не хване и първата си книга в ръка “ – разяснява основателят на акцията Иван Комита.


Тази година един от най-успешните летни културни фестивали „ Арт Поток “, който се организира в Царево и Лозенец, поддържа „ Модерно е да се чете “ и го трансформира в собствен сътрудник.

„ Модерно е да се чете “ се реализира с безвъзмездната поддръжка на ПР организация „ IGM “, компанията за цифров маркетинг -„ Hashbook” и клуб „ Hacienda Beach “ в Лозенец.

Профили на „ Модерно е да се чете “ в обществените мрежи:
https://www.instagram.com/modernoedasechete/
https://www.facebook.com/modernoedasechete/
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР