Модернизацията на армията не се прави, защото НАТО го иска

...
Модернизацията на армията не се прави, защото НАТО го иска
Коментари Харесай

Ако НАТО иска нещо, което не отговаря на българския интерес, ще кажа "не", обяви военният министър

Модернизацията на армията не се прави, тъй като НАТО го желае и в случай че алиансът изиска нещо, което не дава отговор на българския интерес, военният министър нямало да го одобри. Това разгласи Красимир Каракачанов по Българска национална телевизия.

В отговор на въпрос той разяснява, че е рано да се каже какви бронирани машини ще бъдат купени за сухопътните войски, само че наложително изискване ще е този, който ги предлага, да разпореди част от работата на български компании. Каракачанов посочи, че както при този търг, по този начин и при поръчката за нови изтребители, ще се търси съвременна техника, а не такава, която след десетина години би трябвало да се сменя.

Военният министър посочи, че няма вид да се бракува остарялата съветска техника, с която армията разполага, а на нея ще продължи да се разчита. В отговор на въпрос Каракачанов посочи, че турски самолети не са взели участие в интервенции по защита на българското въздушно пространство и няма сделки, които да плануват сходна помощ. В така наречен еър полисинг са взели участие единствено италианците. " В тези задачи ти каниш кой да се включи ", посочи той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР