Модернизация на българската армия и създаване на фонд за тази

...
Модернизация на българската армия и създаване на фонд за тази
Коментари Харесай

Преговорите за коалиция: Модернизация на армията

Модернизация на българската войска и основаване на фонд за тази цел бе едно от предложенията на политическите партии, участващи в съдружните договаряния по тематиката Национална сигурност с Продължаваме промяната. От "Демократична България " оферират и разполагането на многонационални сили на българска територия.

От Българска социалистическа партия желаеха рационализация на армията, превъоръжаване и софтуерно осъвременяване на въоръжените ни сили, оповестява БНР.

Атанас Зафиров от Българска социалистическа партия: "Модернизация на въоръжените сили в необятния смисъл на думата - превъоръжаване ".



Социалистическата партия желае и основаване на Национална армия в България.

Теодора Илчовска от "Има подобен народ " се причисли към концепцията за модернизацията на армията. От партията желаеха още и присъединяване на страната ни в взаимни формирования с други страни членки на НАТО.

"Придобиване на отпаднала техника от съдружниците, взаимно потребление на бази, въоръжения, взаимни формирования ", уточни Илчовска. Два % от брутния вътрешен артикул да бъдат за защита, оферират още от "Има подобен народ ".



От "Демократична България " оферират разполагането на многонационални сили на НАТО у нас.

Георги Цветков от Демократична България:

"Трябва да стане в действителност в рамките още на 2022 година, като главната концепция е в действителност лимитираният ни народен запас да може да го компенсираме с разполагане на спомагателни съюзни системи на наша територия. Тук приказваме за такива, които са както Сухопътни войски, по този начин сили за специфични интервенции, детайли от противовъздушна противоракетна защита, военновъздушни сили ".

"Продължаваме смяната " считат, че проектите и стратегиите за въоръжените сили у нас са нереалистични.

Тодор Тагарев от Политическа партия:

"И те действително не могат да насочват и да водят развиването на Българската войска и на отбранителните качества ".

Какво би трябвало да се направи, съгласно него, за по-добра съгласуваност в обстановки на бедствия и повреди в страната:

"Ние няма по какъв начин да създадем някаква централна конструкция, която да държи в себе си всички нужни качества - най-малкото, тъй като не може да определим, което е предмет на НАТО организационна конструкция, което е предмет на другата организационна конструкция ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР