Модерният дом е доста умен. В него има множество смарт

...
Модерният дом е доста умен. В него има множество смарт
Коментари Харесай

Как телевизорът се вписва в модерния умен дом

Модерният дом е много интелигентен. В него има голям брой смарт устройства и техният брой и многообразие се усилва непрекъснато. От климатици, осветяване, прахосмукачки, бяла техника и какво ли още не, умните технологии навлизат във всеки един аспект на дома.

Досега главният „ команден център “ на умния дом е смарт телефонът. През него могат да се ръководят умните устройства вкъщи и от разстояние. Но има и по-добър асистент, изключително за моментите, когато човек си е у дома. И това е самият тв приемник.

Модерните тв приемници „ преливат “ от технологии и могат сполучливо да се трансфорат в център на всеки интелигентен дом. Моделите от серията на Samsung за 2023 година оферират впечатляващо голям брой от технологии и усъвършенствания във всеки аспект, които отиват надалеч оттатък гледането на филми и оферират пълноценно преживяване в голям брой други аспекти – работа, игри, занимания и още.

Моят дом е моята интелигентна цитадела

Днес умните уреди, умните датчици и опциите, които предлага Интернет на нещата, разрешават на потребителите да ръководят процесите и устройствата съгласно личните си привички и желания. Например, тв приемникът и осветлението да се изключват дружно при излизане от вкъщи. Или пък да се задават разнообразни работни режими на отопление, щори и така нататък

Това са към този момент относително добре познати аспекти на умния дом. Neo QLED тв приемниците ги надграждат със личните си качества. Те употребяват платформата SmartThings на Samsung, която е интегрирана с IoT Hub и поддръжка на Zigbee/Thread. Иначе казано, могат да бъдат център за IoT устройства за умни домове, които покриват стандартите на Home Connectivity Alliance. А хубавичко цитадела се нуждае точно от интелигентен команден център, посредством който потребителят може доста по-лесно да ръководи своите умни домашни устройства непосредствено от тв приемника. Освен това отстраняват потребността от пазаруване на спомагателен хъб. SmartThings улеснява и интеграцията сред тв приемника, смарт телефона и слушалки като Galaxy Buds.

А с изключение на команден център Neo QLED тв приемниците могат да са и част от домашната IoT система. Техните датчици ще способстват за сигурността и грижата за домашните любимци. Например светлинният датчик на тв приемника засича седем равнища на осветеност и може уместно да усъвършенства настройките по отношение на средата. А датчикът на камерата може да се задейства и при изключен тв приемник и да изпраща съобщение, когато засече придвижване в помещението. Микрофонът пък може да засече кучешки лай да вземем за пример и също да изпрати уведомление до смарт телефона на потребителя. Така човек може постоянно да бъде сигурен, че ще бъде наясно какво се случва вкъщи, до момента в който го няма.

Дизайнът също може да е интелигентен

Обикновено тв приемникът притегля най-вече внимание в хола. Той постоянно е най-големият обект в помещението, като надлежно би трябвало да наподобява добре. Но модерният дизайн е и образован дизайн. Той би трябвало да е освен хубав, само че и удобен и да усъвършенства всекидневието.

През 2023 година както 8K моделите в серията, по този начин и 4K тв приемникът се отличават с дизайна Infinity One, впечатляващ с извънредно тънки корпус и рамка към екрана. Това ги прави още по-елегантни и атрактивни за всяко помещение. Освен това, те имат и повече варианти за персонализация посредством спомагателни аксесоари. Сред тях е и моторизираната стойка за стена - Auto Rotating Wall Mount Stand, която може да завърта тв приемника във отвесен режим. Това става с едно натискане на бутон и разрешава на потребителя да се наслаждения както на огромен екран, по този начин и на наличието от обществените мрежи, което към този момент е най-вече в този формат. Този модел тв приемник идва и с камерата на Samsung Slim Fit, която се прикрепя с магнит към тв приемника и се инсталира компактно до стената. Така със Slim Fit Cam потребителите могат да се насладят на видеоразговор или подготовка в Samsung Health.Моделите Neo QLED 8K се комбинират и с модула Slim One Connect, който свежда всички кабели от и до тв приемника до един, а останалите връзки могат да бъдат скрити на по-удобно и дискретно място. Още един интелигентен и удобен метод, който улеснява всекидневието, само че и оказва помощ на цялостния дизайн да е още по-красив. А модерният интелигентен дом е и по-красив.

Технологии по доста и още веднъж умни

Серията Neo QLED предлага още доста и разнородни умни технологии, които не са единствено в областта на умните домове. Сред тях са добре познатите и открити разработки от предходните генерации с техните нови версии, както и други усъвършенствания, като Neural Quantum процесорът с усъвършенстван изкуствен интелект, който разчита на 64 невронни мрежи, с цел да усъвършенства качеството на картината. Нивото на яркостта към този момент е 14-битова с усъвършенствани Quantum Mini LED детайли и 16384 степени на осветеността. Тези спецификации ни споделят, че тв приемниците от серията могат да радват окото с доста красива картина при всевъзможни условия.

Аргументът се удостоверява и от други умни технологии, които има в Neo QLED. Една от тях е Shape Adaptive Light. Чрез нея процесорът Neo Quantum проучва обектите и може да усъвършенства светлината съгласно формите и детайлите. А Real Depth Enhancer Pro усъвършенства цялостната картина, като подчертава над чувството за дълбочина и пространство в фрагмента. Резултатът – по-реалистична и атрактивна картина.

Флагманът има и освежен Quantum Matrix Pro екран, който има 1.5 пъти повече зони на осветяване. Това му разрешава да е още по-прецизен с обработката и ръководството на светлината при всевъзможни подиуми. QLED моделите на Samsung имат и първия документ Pantone Validated, който подсигурява, че те възпроизвеждат достоверно над 2000 цвята.

Звукът също е основен фактор от цялостното преживяване при гледане на каквото и да е видео наличие. Телевизорите от серията Neo QLED имат много технологии за по-добро озвучаване. Сред тях са Dolby Atmos, както и OTS Pro за ориентиране и следене на звука в пространството съгласно придвижването на обектите на екрана, която може да усилва звука и според от вида на сцената и действието.

имат и умни гейминг технологии. Сред тях е и поддръжката на в допълнение интерактивно мъдро осветяване в помещението. То може да се синхронизира със ставащото в играта за още по-реалистично преживяване в композиция със 144Hz освежаване на картината, което е налично при моделите 43‘‘/50‘‘ QN90B, S90C, S95C, QN95C, QN900C. Самите екрани са и с ниско времезакъснение, което значи, че времето от случване на събитие в играта, до неговото проявление на екрана, ще е доста малко. Това разрешава на геймърите да реагират бързо и съответно и да са оптимално прецизни по време на игра.

Умните технологии в Neo QLED са доста и несъмнено не е елементарно да бъдат разказани едновременно. Но и този къс обзор ясно демонстрира, че тв приемникът като идея към този момент е доста повече от правоъгълник за гледане на филми. Той е софтуерен център с редица забавни и потребни благоприятни условия, които го вършат значима част от цялостното домашно всекидневие на модерния интелигентен дом.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР