Моделката Гери Дончева ще води събитиетоАкадемията за мода за поредна

...
Моделката Гери Дончева ще води събитиетоАкадемията за мода за поредна
Коментари Харесай

Връчват авторитетните награди за мода „Златна игла“

Моделката Гери Дончева ще води събитието
 3_geri-doncheva

Академията за мода за поредна година ще отличи най-изявените дизайнери и фешън създатели у нас като присъди най-авторитетната премия за мода „ Златна игла “. Гала-спектакълът и формалната гала във връзка раздаването на статуетките ще се състоят през днешния ден в прочут столичен хотел. Призът ще бъде връчен в категориите „ Дизайнер на годината ”, „ Модна къща на годината ”, „ Булчинска мода “, „ Най-добър млад дизайнер ”, „ Моден гримьор ” и „ Моден фотограф ”. Статуетка „ Златна игла ”, както всяка година, е дело на българския бижутер Анжело Красини.

По традиция премиите на Академията за мода се дефинират от експертно жури, включващо фешън и начин на живот публицисти от печатните и електронните медии с ръководител проф. Любомир Стойков.

„ Най-стойностната премия за българските фешън създатели – „ Златна игла “, бе учредена в далечната 1994 година в Париж. Респектиращ е фактът, че през всичките тези години посредством своя приз Академията за мода съумя да отличи и подтиква най-хубавите в българската мода и по този метод да способства за развиването и просперитета на българския фешън дизайн, на българската фешън промишленост “, показа ръководителят на Академията за мода проф. Любомир Стойков.

По думите му спечелили на тазгодишните награди ще станат ясно на гала-вечерта и церемонията по награждаването, само че в навечерието на това огромно събитие е щастлив от обстоятелството, че тази година изключително дейни са били най-младите родни дизайнери и, че трима от тях са избрали да покажат дебютните си сбирки на сцената на „ Златната игла “.

„ Благодаря сърдечно на журито, респ. на сътрудниците начин на живот публицисти, които направиха своите номинации за бъдещите любимци! “, сподели още проф. Стойков.

Специално за церемонията в България ще дойде италианският дизайнер и стилист Алберто Веделаго – Мaestro di eleganza в света на мъжкия жанр. Водеща на гала-вечерта ще бъде моделката Гери Дончева. Ревю-спектакълът преди формалната гала за връчване на „ Златна игла 2018 “ ще бъде открит с публична сбирка вечерни дрехи на „ Мезон Сант-Ерем “ и нейният основател и стилист – Габриела Колева. Специален посетител на откриващото ревю ще бъде актрисата Саня Борисова-Илиева, която неотдавна беше отличена с наградата „ Знаменитост на годината “. На подиума на „ Златна игла “ тя ще дефилира с тоалет на фешън къща „ Мезон Сант-Ерем “, изработен особено за нея.

По време на ревю-спектакъла свои настоящи сбирки ще покажат също дизайнерите Мерлин Арно и Есил Дюран, Десислава Дамянова и Никола Карадамянов, екипът Вяра Станчева и дъщерите ѝ Деница и Мария Станчеви, както и младите гении, които ще създадат своя дебют на „ Златна игла 2018 “ – Християна Мутафчиева, Таня Ян и Елена Христова.

След успеха през 2017 година

Миглена Каканашева – Мегз стана суперзвезда

 28783476_10210915799986259_5713620114600644451_n

Младата дизайнерка Миглена Каканашева – Мегз закупи голяма известност у нас откакто стана притежател на влиятелната премия „ Златна игла “ през 2017 година. Амбициозната хубавица бе отличена с наградата „ Модна къща на годината “ за марката, който сама сътвори и разпространява посредством участия в риалити формати и обществените мрежи.

Самата Мегз е горда от това свое достижение и във всяко свое изявление, обвързвано с кариерата й на дизайнер и по какъв начин е стартирала своя бизнес, не пропуща да го загатва. Призът от Академията за мода даде на младата Каканашева и нужното самопризнание, с което да „ дава отговор “ на злобарите, които подлагат на критика нейния бранд за ниско качество и незадоволителна продуктивност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР