Моделите на изкуствения интелект ще стават все по-мощни – това

...
Моделите на изкуствения интелект ще стават все по-мощни – това
Коментари Харесай

Проф. Мартин Вечев: Моделите на изкуствения интелект ще ставет все по-мощни

Моделите на изкуствения разсъдък ще стават все по-мощни – това може да понижи търсенето на избрани специалности, само че като цяло изкуственият разсъдък няма да измести индивида, а ще подкрепя работата му. Такава позиция изрази пред Българска национална телевизия проф. Мартин Вечев, учител по компютърни науки във Федералния софтуерен институт в Цюрих и основател за основаването на Института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии INSAIT към Софийския университет.

Той съобщи, че с помощта на института у нас са се завърнали ученици на влиятелни висши учебни заведения като Оксфорд и Импириъл колидж.

Идеята е INSAIT да бъде една от институциите на международно равнище, които да популяризират България и да кара младежите да остават вместо да отпътуват в чужбина, да развиват у нас проучвания, нововъведения.

INSAIT работи върху изкуствения разсъдък, само че цялата му тактика е фокусирана върху хората, върху въвеждането на нов метод на проучвания, увери проф. Вечев.

Той посочи, че институтът е съумял да сплоти цялата IT-екосистема, привлякъл е и международни колоси като Google и Амазон.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР