Моделите на изкуствен интелект вече могат да създават по-малки AI

...
Моделите на изкуствен интелект вече могат да създават по-малки AI
Коментари Харесай

Изкуственият интелект вече може да създава нов AI без човешка намеса, казват учени

Моделите на изкуствен интелект към този момент могат да основават по-малки AI системи без помощта на човек, съгласно проучване, оповестено в петък от група учени, които споделиха, че планът беше първият по рода си.

По създание по-големите AI модели — като този, който захранва ChatGPT — могат да основават по-малки, по-специфични AI приложения, които могат да се употребяват в всекидневието, съдействие сред Aizip Inc. и учени от Масачузетския софтуерен институт и няколко университета в Кампуси в Калифорния демонстрираха. Тези профилирани модели могат да оказват помощ за възстановяване на слуховите апарати, наблюдаване на петролопроводи и проследяване на застрашени типове.

„ В момента използваме по-големи модели, с цел да сътворяваме по-малките модели, като по-големият брат оказва помощ на [по-малкия] си брат да се усъвършенства. Това е първата стъпка към по-голяма работа на саморазвиващия се AI “, сподели Ян Сун, основен изпълнителен шеф на софтуерната компания за AI Aizip, пред Fox News. „ Това е първа...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР