Моделът Suzuki Jimny няма нужда от много хвалба – един истински

...
Моделът Suzuki Jimny няма нужда от много
хвалба – един истински
Коментари Харесай

Новото Suzuki Jimny тръгва глобално тази година

Моделът Suzuki Jimny няма потребност от много хвалба – един същински потвърден офроуд автомобил, употребен с триумф и в много състезания. Най-накрая феновете на оф-роуд 4х4 техниката ще дочакат наследника на доста положителния дребен японски SUV Suzuki Jimny. Формулата на автомобила остава непроменена – още веднъж стилен, истински оф-роудър, само че с нов мотор и съвременна електроника.

Новата четвърта генерация на модела идва след много дълъг интервал от време. Suzuki Jimny е име на измежду един от най-дълго произвеждените модели в света, подобно на международно известните VW Beetle, Land Rover Defender и Fiat Panda. Затова е забавно да забележим дали новакът ще успее да “влезе в доста широчките обувки ” на предшественика си. И всъщото време да бъде освен компактен як офроудър, а в същото време предизвикателен, моден и модерен автомобил.

Това значи, че не става дума за революционен прелом, а за продължаване на концепцията за “джобен ” само че крепък оф-роудър. Колата си остава с структура на рама и габарит под 4-е метра. Ще резервира и доказалата се в годините система на задвижване 4х4, която от компанията наричат ALLGRIP PRO, където часта PRO означава професионална. За разлика от конкуренцията където компактните SUV-модели са по принцип с предно задвижване с добавка на цялостното, новото Jimny ще си остане 4х4 по “рождение ”.

Ествено, в новото потомство Jimny ще видим много усъвършенствания, само че две ще са главните. Първото – доста усъвършенстван интериор със съвременна инфотеймънт система. Второто – прибавянето на доста варианти и електроника, в това число и системите за асистенция на лидера, към този момент употребявани в най-новите други модели на марката.

Промяна ще има и под капака – старият атмосферен 1,3-литров, четирицилиндров мотор ще отстъпи мястото си на еднолитровият, трицилиндров, турбо мотор, прочут към този момент от модела Baleno RS. От Suzuki са го дефорсирали леко, само че пък за сметка на това са го създали по- ”отзивчив ” при ниските обороти. Скоро след дебюта на колата ще бъде показан и “мек ” хибриден вид SHVS.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР