Моделът Singulato iS6 е вече качен на конвейера за серийно производство

...
Моделът Singulato iS6 е вече качен на конвейера
за серийно производство
Коментари Харесай

Голям електрически китайски SUV се задава на хоризонта – видео

Моделът Singulato iS6 е към този момент качен на конвейера за серийно произвеждане и съвсем не се различава от концептуалния си вид. Машината не е изгубила нищо от необичайните решения на прототипа доказвайки правотата на името си производно от думата singularity – необичайност англ. На местата са си останали отварящите се против движението задни порти, големите екрани в салона и бягащият електронен надпис в задната част.

Силовият елемент на кросовъра е с мощност 260 кВт/354 к.с., оптималният й въртящ миг е 580 Нм. Класическото упражнеие – ускорение от място до 100 км/ч се прави за към четири секунди. Пробегът с една зареждане на акумулаторите, обмислен по цикъла NEDC, достига 400 км.

По размери iS6 е съвсем еднакъв с всъдехода Range Rover Sport. Дължината му е 4900 мм, ширината 1950, височината 1750, а междуосието достига 2960 мм. Салонът е в две разновидността – с пет или седем места. В него има 16,3-инчов дисплей на предното стъкло и още два екрана – в приборното табло 12,3 инча и централен 15,6, който може да се завърта на 90 градуса. И нещо откраднато от Skoda – чадър прикрит във вратата на лидера.



В базовото съоръжение влиза комплексът от най-нови средства за сигурност ADAS, в информационно-развлекателната система има много USB-порта. Жителите на Китай ще могат да си закупят колата още това лято, като ценовият диапазон е 200–300 хиляди юана /52-72 000 лева/. Още от началото колата ще има самостоятелност от второ равнище, която последователно с времето ще нараства.



Подготвя се и втори електрически модел на марката – миниванът Singulato iM8. От компанията го дефинират като Mobile Magic Cube /подвижен вълшебен куб/, тъй като салонът му доста леко са трансформира в дневна, офис, товарно пространство и други. Серийното произвеждане на това “елкубче ” ще тръгне през следващата година.

Производителят на новите автомобили по-рано се наричаше Zhiche Auto, само че към този момент е с новото си име Singulato Motors. В началото на миналия месец той разгласи че през следващите пет години ще влага 15 милиарда юана /$2,3 милиарда/ в създаването на нова индустриална база в Сучжоу, която ще добави настоящия цех на компанията в Тунлин. Освен това новата компания към този момент има огромен стратегически портньор в лицето на концерна BAIC.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР