Катастрофиралият руски самолет Embraer имаше добри показатели за безопасност: Company

...
Моделът на изпълнителния самолет Embraer, който се разби в Русия,
Коментари Харесай

Моделът на изпълнителния самолет Embraer, който се разби в Русия, вероятно с шефа на наемниците на Wagner Евгений Пригожин на борда, е регистрирал само един инцидент за повече от 20 години служба и което не е свързано с механична повреда.

Руските власти казаха, че Пригожин е посочен като пътник на частен самолет, който се разби в сряда вечерта, убивайки всички на борда. Руската информационна агенция ТАСС съобщи, че самолетът е бил бразилски Embraer.

Embraer каза, че знае за самолетна катастрофа в Русия с участието на самолет Legacy 600, но не разполага с допълнителна информация за случая и не предоставя услуги за поддръжка на самолета от 2019 г.

„Embraer се съобрази с международните санкции, наложени на Русия“, каза компанията. Санкциите блокират западните производители на самолети да предоставят части или поддръжка за самолети, експлоатирани в Русия.

Онлайн инструментът за проследяване на Flightradar24 показа, че самолетът (номер RA-02795) е изчезнал от радара в 18:11 ч. местно време (15:11 GMT). Непроверено видео в социалните медии показа самолет, приличащ на частен самолет, който пада от небето към Земята.

Самолетът, произведен през 2007 г., попадна под санкции на Министерството на финансите на САЩ през 2019 г., когато беше включен в списъка с предварителна регистрация, M-SAAN, според прессъобщение на правителството на САЩ.

В него се казва, че до октомври 2018 г. служителите на Пригожин са уредили закупуването на частния самолет M-SAAN, който е регистриран на собственика Autolex Transport, компания, цитирана в съобщението за материална помощ на Пригожин.

Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединените щати предприе действия срещу Пригожин за опит да повлияе на изборите в САЩ през 2018 г., се казва в съобщението от 30 септември 2019 г.

Идентификационните кодове на самолета, посочени в Списъка на специално определени граждани и блокирани лица (SDN) на OFAC, съвпадат с тези на разбилия се самолет с номер на опашката RA-02795, както е вписан в руския регистър на самолетите.


Същият самолет беше забелязан да лети за Беларус от Русия след неуспешния бунт в края на юни, вероятно превозвайки Пригожин до Минск.

Legacy 600 влезе в експлоатация през 2002 г., според International Aviation HQ, с почти 300 произведени до спиране на производството през 2020 г.

Има само един регистриран инцидент с участието на Legacy 600, според щаба на Международната авиация, който се е случил през 2006 г., когато той се разбива във въздуха в Gol Boeing 737-800 на път от завода Embraer в Бразилия за САЩ.

Търговският самолет на Боинг беше свален и всичките 154 пътници загинаха. Пилотът на самолета Embraer се приземи без смъртни случаи или наранявания на този самолет.

Две години по-късно доклад на бразилските военновъздушни сили обвини двама американски пилоти, контролери и дефектни комуникации за сблъсъка във въздуха.

По това време адвокат на пилотите каза, че отделни ръководители на въздушно движение и пропуски в бразилската система за контрол на въздушното движение са причинили инцидента.

Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР