Моделът Халима Аден е започнала работа с дизайнерска компания, за

...
Моделът Халима Аден е започнала работа с дизайнерска компания, за
Коментари Харесай

Моделът Халима Аден прави предпазни маски за лекарите с хиджаб - slava.bg

Моделът Халима Аден е почнала работа с дизайнерска компания, с цел да създава защитни маски за лекари на първа линия, които носят хиджаб. Колекцията включва хиджаби и тюрбани, които се оферират с подобаващи покрития за лице, проектирани с вградено копче, с цел да се закопчават комфортно зад главата.

Преди да стартира сполучливата си кариера на стилния подиум, Аден е работила в болничното заведение „ St. Cloud “ в Минесота, почиствайки стаите на пациенти. „ Тъй като доста дами, работещи в здравните заведения, носят хиджаб, желаех да се уверя, че имат комфортна опция за носене на маска, до момента в който крият и косата си “, споделя тя пред „ Insider “.

Тя прибавя, че всяка една маска е направена от органични тъкани, които могат да се перат. Освен това маските са дишащи, тъй че не запарват лицето на здравните служащи, които непрекъснато бързат да спасят нечий живот по време на пандемията.

Аден споделя, че е желала маските да дадат чувство за успокоение и хубост, тъй че е заложила на по-светли нюанси. Тя признава, че сега кариерата ѝ е обърната с главата надолу, само че в тези тежки времена гласът на майка ѝ постоянно звучи в главата ѝ. „ Тя споделяше, че сложните времена ще си отидат, само че мощните хора ще останат “.

Средствата от всеки комплект, закупен от плана „ Banding Together “ ще бъдат дарени на нуждаещи се лечебни заведения.

Снимка: БГНЕС
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР