Моделът Cupra Tavascan е планиран да излезе на пазара през

...
Моделът Cupra Tavascan е планиран да излезе на пазара през
Коментари Харесай

Cupra Tavascan с интересна концепция за интериорен дизайн

Моделът Cupra Tavascan е плануван да излезе на пазара през 2024 година Първото напълно електрическо SUV купе на марката и вторият напълно електрически модел след Cupra Born има за цел да даде подтик на нов дизайнерски език за испанския филиал на Volkswagen.

Екипът на Color & Trim направи още една стъпка в създаването на нова дизайнерска идея за Cupra Tavascan. Франческа Сангали, началник на концепцията и тактиката за цвят и украса в Cupra, изяснява по какъв начин екипът е употребявал параметрични техники, с цел да сътвори свят на тактилни и образни усещания. Той би трябвало да оформи бъдещия дизайн на Cupra.

Параметричните, т.е. техники, основани на логаритми, не се употребяват единствено в автомобилната промишленост. Франческа Сангали изяснява: „ Ние се вдъхновихме да вземем за пример от модата и архитектурата, които също употребяват параметрична технология. Чрез картографиране на триизмерни графики върху повърхностите с параметричен дизайн, ние сътворяваме напълно ново сетивно преживяване в Cupra Tavascan, което е по едно и също време тактилно и образно. Това придава на интериора лека, ненатрапчива, само че доловима конструкция “.

Различните детайли на интериора се сливат в един дизайн. Той има за цел да съобщи чувството за разрастващо се придвижване - като нещо мускулесто, което като че ли прегръща пасажерите и отразява присъщия израз на външния дизайн в интериора.

„ По този метод дизайнът има доста явен фокус върху достоверността. С параметричния дизайн ние придадохме на обособените детайли осезаема прочувствена стойност. Вместо да прикриваме обособените детайли, както нормално, ние съзнателно ги подчертаваме и ги акцентираме, употребявайки параметричен дизайн детайли. Това е новаторски и резистентен метод ", споделя Франческа Сангали.

Тази нова идея се ползва и върху меки повърхности като седалките. Перфорациите се употребяват за основаване на графични детайли, които им придават изтънченост. Медният звук, присъщ за Cupra, е първият избор за образно по-забележителни дизайнерски детайли. Този цвят целеустремено свързва детайли от интериора между тях и по този метод приключва цялостната дизайнерска идея, която ще провокира страсти със своята образна и хаптична /свързан с възприятието за допир/ достоверност. Тези страсти ще отразяват присъщата на концепцията за дизайн на модела стойност.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР