Мода между редовете е благотворително събитие за бездомни кучета, организирано

...
Мода между редовете е благотворително събитие за бездомни кучета, организирано
Коментари Харесай

Мода между редовете - благотворително събитие за събиране на средства за бездомни кучета


" Мода сред редовете " е благотворително събитие за бездомни кучета, проведено от дизайнера Александър Кирчев .

В изявление за предаването " Хоризонт за вас " той показа:

Това е един нов културен театър, с който желаеме да представим по какъв начин две разнообразни по себе си изкуства могат да бъдат съчетани в едно. Инициативата съставлява фешън ревю и литературно четене в едно, като всеки дизайнер е избрал воин от българската литература и го е пресъздал в актуален костюм. По време на излизането на всеки модел ще бъде прочетен фрагмент от даденото произведение, който е инспирирал създателя да бъде това. Лично моето произведение, на което съм се спрял, е " Тютюн “ на Димитър Динев, като съм избрал облика на Ирина. Останалите творби са: " Кукувица “ и " Стихии “ на Елисавета Багряна. Като цяло ние желаеме да покажем, че модата и литературата имат доста общо. Всъщност всеки един костюм е инспириран от цялостната идея на всяко произведение.

Бездомните животни са нашата идея, тъй като ние желаеме да покажем, че изкуството е освен, с цел да радва, само че и с цел да оказва помощ, добави още дизайнерът:

Искаме посредством нашата идея, която е обвързвана с Фондация " Четири лапи “, които застанаха зад нас, да покажем, че нашата обич към изкуството е обич и към живота и животните. Избрали сме три разнообразни животни в потребност и средствата събрани довечера ще бъдат дарени за тях.

Цялото изявление с Александър Кирчев можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР