Мобилното приложение за електронно пациентско досие вече е факт.Радвам се,

...
Мобилното приложение за електронно пациентско досие вече е факт.Радвам се,
Коментари Харесай

МЗ пусна мобилно приложение за пациентско досие

Мобилното приложение за електронно пациентско досие към този момент е реалност.

Радвам се, че парньорите ни от “Информационно обслужване ” да го ремонстрират.

По този метод всеки здравноосигурен пациент ще може с това досие да ревизира резултатите от прегледите си, проучвания, от предписаните му медицинските му лекарства и медикаменти, което ще бдъе налично и налично във всеки един миг.

Това сподели министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев по време на формалното показване на приложението “еЗдраве ”.
По този метод покачваме контрола на пациентите към системата и над личните им медицински данни.
Досега достапът до пациентското досие се реализира посредством електронния автограф, тъй като по този метод осигуряваме най-високо равнище на сигурност на персоналните и медицинските данни.

На идващ стадий ще се постраем това да се случва с електронна идентификация, с облачни подписи и ще се осигугряват и други благоприятни условия. Чрез това мобилно приложение пациентът ще вижда цялата информация за прегледите и проучванията, изписаните му медиакменти и ще може да получава лекарства в аптеката посредством баркод от телефона му. По този метод ще се разчита и рецептата му, означи д-р Меджидиев.

По думите му остава в действие и хартиената рецепта, която е по-достъпна за хора в по-отдалечени региони и такива, които нямат опция сега да изпишат тааква електронна рецепта.

И добави, че това е опция всички пациенти да бъдат обслужвани качествено.

Имаше рецензии към нас, че сме спирали електронизацията и дигитализацията. Няма никакво съображение това да се разяснява. Всяка една хартиена рецепта попадайки в аптеката, фармацевтът изпълянвайки я – въведжда медикамента в електронното досие. И тази рецепта става електронна.

Нашият кабинет разпореди създаването на “Информационно обслужване ” мобилно приложение и на елетронната рецепта.
Имаме уверението, че доникъде на ноември и тя ще бъде подготвена, добави още здравният министър.
По време на конференцията бе демонстрирано електронното пациентско досие, което ще докара до електронизация в опазването на здравето.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР