Мобилният оператор Виваком и купувачът ѝ Юнайтед Груп (United Group)

...
Мобилният оператор Виваком и купувачът ѝ Юнайтед Груп (United Group)
Коментари Харесай

Виваком и купувачът й даряват 900 хил. лв. за битката срещу Covid-19

Мобилният оператор " Виваком " и купувачът ѝ " Юнайтед Груп " (United Group) подаряват 900 000 лева на Министерството на здравеопазването за преодоляване на разпространяването на ковид в България, оповестиха от телекома в понеделник.

Така все още компанията се обрисува най-големият донор за подкрепяне на лечебните заведения за реакция при незабавни случаи със инфектирани.

Средствата ще бъдат преведени в дарителската сметка на Министерството на здравеопазването акция, открита за подкрепяне на лечебните заведения при незабавни обстановки. Преди дни министерството разгласи дарителска акция, с която цели да събере 5 милиона лв. посредством DMS SOLIDARNOST на къс номер 17777.

Сега дарената сума покрива близо 1/5 от търсените средства, които ще оказват помощ на ведомството да подсигури най-належащите потребности на лечебните заведения в изискванията на разпространяващата се коронавирусна зараза, показват от телекома, за който през ноември 2019 година стана ясно, че ще бъде добит https://www.mediapool.bg/yunaited-grup-kupuva-btk-za-12-mlrd-evro-news299986.html.2 милиарда $ от основания в Амстердам снабдител на телекомуникационни услуги, който стартира бизнеса си като кабелен оператор в Сърбия. Сделката още е в развой на регулаторно утвърждение.

" Юнайтед Груп " ще направи дарения за справяне с заболяването във всички страни, в които оперира. То ще е в общ размер на 3 милиона щатски $, от който 1.2 милиона в пари и 1.8 милиона – в здравно съоръжение. Групата оперира в Словения, Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина, Черна гора и Северна Макеония.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР