Mобилните устройства отдавна предизвикват противоречиви мнения относно отражението им върху

...
Mобилните устройства отдавна предизвикват противоречиви мнения относно отражението им върху
Коментари Харесай

Опасно ли е спането с телефон до главата? Ето отговора

Mобилните устройства от дълго време провокират спорни отзиви по отношение на отражението им върху здравето ни. Преди години лекари се притесняваха, че радиацията на телефоните може да аргументи рак, само че това не беше доказано. Предполага се, че актуалните модели джаджи не би трябвало да провокират такива страхове: те минават узаконяване, което удостоверява тяхната сигурност за хората.

Степента на въздействие на мобилните телефони върху вътрешните органи и тъкани на индивида към момента не е изцяло изяснена, счита Ястребцев. Експертът означи, че нормално узаконяването прави оценка резултата на устройството върху тялото на разстояние от половин метър. Той посъветва телефонът да се държи минимум на един метър, даже по-далече, от главата.

" Общото предписание е да не се спи с телефона: Не би трябвало да го оставяте под възглавницата, нито на леглото до вас. Добре е да е най-малко на метър разстояние от главата Ви ", сподели Ястребцев.

Той добави, че в селските региони дистанцията сред мобилен телефон и латентен човек би трябвало да бъде по -голямо, защото излъчването на устройството се усилва надалеч от базовата станция.

Особено значимо е хората с пейсмейкъри да държат телефона надалеч от себе си, тъй че да не се провокират електромагнитни разстройства, написа БГНЕС.

Когато говорите по телефона, най-добре е да употребявате безжични слушалки, сподели Ястребцев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР