Мобилните телефонни услуги могат да имат спирания в цяла Европа

...
Мобилните телефонни услуги могат да имат спирания в цяла Европа
Коментари Харесай

Телекоми в Европа се опасяват от прекъсване на мобилните услуги през зимата, поради режим на тока

Мобилните телефонни услуги могат да имат прекъсвания в цяла Европа тази зима, в случай че спирания на електрозахранването или въвеждането на режим на тока извадят от строя елементи от мобилните мрежи в района, написа организация Reuters.

Решението на Русия да понижи, а в последно време и да приключи доставките на газ през главния газопровод " Северен поток 1 " към Европа след началото на спора в Украйна, усили вероятността за дефицит на електрическа енергия в района.

Във Франция да вземем за пример обстановката се утежнява поради няколко атомни електроцентрали, затворени поради ремонт.

Представители на телекомуникационния отрасъл показаха пред Reuters, че се притесняват, че зимата ще сложи европейската телекомуникационна инфраструктура на тестване , принуждавайки фирмите и държавните управления да се опитат по някакъв метод да смекчат отрицателното влияние.

Понастоящем, в доста европейски страни няма задоволително аварийни системи, с цел да се оправят с широкообхватни спирания на електрозахранването, показаха ръководители на 4 телекома.

Страни от Европейския съюз, в това число Франция, Швеция и Германия, се пробват да подсигуряват, че връзките могат да продължат, даже в случай че спиранията на електричеството в последна сметка доведат до изтощение на аварийните акумулатори, конфигурирани на хилядите клетъчни антени на тяхната територия.

Европа има близо половин милион телекомуникационни кули и множеството от тях имат аварийни акумулатори, които устоят към 30 минути, с цел да поддържат действието на мобилните антени.

Във Франция проектът, препоръчан от електроразпределителната мрежа Enedis, включва евентуални спирания на електрозахранването в най-лошия случай до два часа, показаха източници на Reuters, осведомени с въпроса.

Евентуалното изцяло прекъсване на електрозахранването ще засегне единствено елементи от страната на ротационен принцип. Основни услуги като лечебни заведения, полиция и държавно управление няма да бъдат наранени, показват същите източници.

Френското държавно управление, телекомуникационните оператори и мрежата Enedis, поделение на следената от страната компания EDF, са провели диалози по този въпрос през лятото, показаха източници от френското държавно управление.

Представител на френското финансово министерство, обаче отхвърли да разяснява договарянията с Enedis, телекомуникационните групи и държавното управление.

Телекомите в Швеция и Германия също показаха угриженост пред своите държавни управления по отношение на евентуален дефицит на електричество, показаха няколко източника на Reuters, осведомени с въпроса.

Шведският телекомуникационен регулатор PTS работи с телеком оператори и други държавни организации, с цел да откри решения. Това включва диалози за това, какво ще се случи, в случай че бъде въведен режим на тока.

Стана известно, че PTS финансира закупуването на портативни бензинови и мобилни базови станции, които се свързват с мобилни мрежи, с цел да се оправят с по-продължителни спирания на електрозахранването.

Производители на телекомуникационно съоръжение като Nokia и Ericsson, пък работят с мобилните оператори, с цел да смекчат въздействието на дефицита на електрическа енергия, показват други източници на Ройтерс.

За да пестят електрическа енергия, телекомуникационните компании употребяват програмен продукт за усъвършенстване на потока на трафика, като да вземем за пример кулите да бъдат сложени в " латентен режим ", когато не се употребяват, и изключват разнообразни честотни ленти, съгласно източници, осведомени с въпроса.

В Германия Deutsche Telekom има 33 000 мобилни станции (кули) и нейните мобилни системи за спешно зареждане могат да поддържат единствено дребен брой от тях по едно и също време, споделя представител на компанията.

Deutsche Telekom ще употребява мобилни системи за спешно зареждане, които разчитат основно на дизелово гориво, при положение на продължителни спирания на зареждането, се споделя в известие на компанията.

Свикнали с непрестанно електрозахранване от десетилетия, европейските страни нормално нямат генератори, които да поддържат зареждане за по-дълго време.
 Deutsche Telekom продава нидерландското си сдружение за €5 милиарда
Deutsche Telekom продава нидерландското си сдружение за €5 милиарда

Купувач са американски и английски частни капиталови компании
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР