Мобилните екипи са планирани много отдавна. В самото начало обявихме,

...
Мобилните екипи са планирани много отдавна. В самото начало обявихме,
Коментари Харесай

Министър Ангелов за ваксинацията: Винаги може и по-добре

 Мобилните екипи са планувани доста от дълго време. В самото начало обявихме, че имаме подготвеност да създадем 47 мобилни екипа. Има места, където хората нямат достъп до персонален доктор, непрекъснат достъп до лечебни заведения и ще се опитаме да компенсираме тези потребности на всички места в страната, съобщи министър Ангелов по време на визитата си с с. Малево, обл. Хасково. 

Там той провери работата на мобилните екипи, които имунизират хората по места.

Проф. Ангелов е удовлетворен от темповете на имунизацията. Той призна, че има логистични проблеми - пренасочваме ваксини от едно място на друго, както и с доставката на флакони ваксина до персоналните лекари, само че те се вземат решение на момента.

Темпът, с който продължаваме, за мен е удовлетворяващ.

Винаги може да се създадат нещата по-добре, само че всички виждате в каква пандемия се намираме - всички я оприличават на война.

Създадохме организация всеобщата имунизация да стартира към 3-4 март. Но желанието на лекарите наложи срокът да бъде преместен, сподели той.

Ще разкрием денонощни кабинети за имунизация. Кметовете ще получат контакт и с човек, който ще координира работата на мобилните екипи по места, добави още Ангелов.

Министърът е безапелационен, че безпорядък към организацията с имунизацията няма.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР