Мобилни компютри Gateway отново се появиха в магазините в САЩ(снимка:

...
Мобилни компютри Gateway отново се появиха в магазините в САЩ(снимка:
Коментари Харесай

Gateway компютри отново излизат на пазара


Мобилни компютри Gateway още веднъж се появиха в магазините в Съединени американски щати
(снимка: Walmart)

Марката американски компютри Gateway, продавани много сполучливо през 90-те години на предишния век, още веднъж е настояща – към този момент на пазарите в Съединени американски щати и Пуерто Рико от огромна комерсиална верига.

Американският ритейлър Walmart е решен да възроди марката. Лаптопи, таблети и конвертируеми устройства (лаптоп-таблет) под името към този момент се оферират в Съединените щати и Пуерто Рико.

Историята на Gateway е цялостна с непредвидени обрати, които в последна сметка доведоха до забвение на марката. До началото на новия век обаче Gateway се конкурираше с колоси като Dell и HP на пазара в Съединени американски щати.

Родена в провинцията – на границата на Южна Дакота и Айова, Gateway използваше облика на бяла крава с черни петна в рекламните си материали. Отначало компанията продаваше своите компютри по пощата посредством профилирани каталози, само че в един миг бизнесът се разшири и централата се реалокира в Калифорния. Бе изработен даже опит за произвеждане в Ирландия.
още по тематиката
Но през новия век не остана място на пазара за истинския американски производител и през 2007 година, след обединение с eMachines, марката Gateway отиде при Acer за 710 милиона $.

Тайванският производител към момента има марката, само че Walmart, която ще популяризира преносими компютри и мобилни устройства Gateway, се ангажира да вдъхне нов живот на марката. Освен Acer, към начинанието са привлечени Intel и AMD, както и доставчикът на аудио решения THX.

Новите кутии на Gateway компютрите също са в отличителните бял и черен цвят
(снимка: Walmart)

Новата гама Gateway стартира с 11,6-инчов ултратънък преносим компютър с процесор AMD A4, допълнен от 4GB RAM и 64GB SSD и работещ под ръководство на операционна система Windows 10. Моделът е разполагаем със свежи цветове на корпуса, в това число лилаво, на цена към 180 $ в мрежата на Walmart.

По-големите преносими компютри Gateway разчитат на процесори Intel Core i5 и AMD Ryzen 3000/4000 и ще костват от 369 $ нагоре. Серията Creators за креативен експерти включва модели с дискретна графика Nvidia.

Мобилен „ трансформър ” с 11,6-инчов сензорен екран ще се предлага за 199 $, а двойка таблети с цена 70 $ или повече се нареждат като устройства за спонтанни покупки.

Walmart дава обещание да разшири гамата от преносими компютри Gateway тази есен. Настолни системи с именитата марка към момента не са оповестени и не е ясно дали изобщо ще се появят в магазините.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР