Мобилната мрежа на Виваком зае първо място в Speed Score

...
Мобилната мрежа на Виваком зае първо място в Speed Score
Коментари Харесай

Виваком оперира най-бързата мобилна мрежа в Европа


Мобилната мрежа на Виваком зае първо място в Speed Score класацията на Ookla за Европа
(графика: Виваком)

Мобилната мрежа на Виваком е най-бързата в Европа, оповестиха от телекома, базирайки се на разбори на Ookla на инициирани от потребителите проби, направени с известния Speedtest.

Speed Score оценката (измерване на скоростта на евакуиране и качване на всеки снабдител за оценка на достигнатите скорости в мрежата) се базира на разбор за първата половина на 2020 година, като за интервала са направени над 127 000 теста от над 44 000 неповторими консуматори в България.

Виваком оглавява европейската ранглиста на мобилните мрежи със Speed Score оценка от 83,64. На второ място е T-Mobile Нидерландия със 78,07, а трети е Telenor Норвегия със 70,92, сочат данните на Ookla.

„ Виваком получи справедливо самопризнание за мобилната си мрежа и в европейски мащаб, чието създаване и поддържане е плод на дългогодишните вложения, резултат от непрекъснатите старания на едни от най-хубавите инженери и експерти по телекомуникации ”, сподели основният механически шеф на компанията Радослав Златков.

През 2019 година Виваком е вложил 205,3 млн. лв. в софтуерната си инфраструктура, прецизираха от телекома, който към този момент е част от United Group, телекомуникационен и медиен оператор с интервенции в Югоизточна Европа.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР