Мобилната изложба на Регионален исторически музей – Монтана Тъпан бие,

...
Мобилната изложба на Регионален исторически музей – Монтана Тъпан бие,
Коментари Харесай

Мобилна изложба от РИМ-Монтана гостува в Плевен /снимки/

Мобилната галерия на Регионален исторически музей – Монтана „ Тъпан бие, хоро се вие – един конкурс за детска рисунка и доста гледни точки от разнообразни елементи на света “ беше открита в Художествена изложба „ Илия Бежков “ – Плевен. Избраната сбирка e от 60 детски рисунки, класирани на челни места в състезанието. Тя е част от фонд „ Детско изкуство “ на Художествена изложба „ Кирил Петров “ – Монтана.
Инициативата за гостуването на изложбата в Плевен е на Мая Ананиева – учител  в Арт школа „ Колорит “. Нейни възпитаници неведнъж са печелили през годините интернационалния конкурс за детска рисунка „ Тъпан бие, хоро се вие “. Творческото съревнование е съпътстваща демонстрация на Международния фестивал на духовите оркестри „ Дико Илиев “, който се организира на всеки две години в Монтана. Конкурсът се организира от 2006 година До момента в него са взели участие деца от над 50 страни от Европа, Азия, Африка, Северна и Южна Америка.
Изложбата от Художествена изложба „ Кирил Петров “, която е част от структурата на РИМ – Монтана, споделя експозиционното пространство на плевенската изложба с още една – Международната галерия „ Здраве 2023 “ от Иран.
На откриването бяха връчени и награди от разнообразни състезания на деца от Арт школа „ Колорит “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР