Мобилната автоматична станция (МАС) на Регионална лаборатория - Плевен към

...
Мобилната автоматична станция (МАС) на Регионална лаборатория - Плевен към
Коментари Харесай

Извънредно: Проверяват какво дишат в Разград

Мобилната автоматизирана станция (МАС) на Регионална лаборатория - Плевен към Изпълнителната организация по околна среда (ИАОС) мери изключително качеството на атмосферния въздух в Разград, заяви Рени Петрова, основен специалист по " Връзки с обществеността " в Регионална ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) - Русе, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Станцията е ситуирана на ул. „ Камчия “ №1 в града, стартира работа на 8 август и ще реализира непрекъснати измервания до 28 август, в това число. Тя мери всички нормативно избрани атмосферни замърсители - серен диоксид, азотни оксиди, въглероден оксид, озон, фини прахови частици 10 микрона, дооборудвана е с анализатори за сероводород и амоняк. 

Тази заран, сред 6:00 и 8:00 часа, станцията е отчела пикови концентрации на оптимално еднократната стойност на сероводород, която е 0,005 мг на пространствен метър. До сегашния миг средноденонощната норма, която е 0,003 мг на пространствен метър, не е превишавана. Това важи и за останалите следени атмосферни замърсители.

От началото на август в инспекцията са постъпили пет сигнала от поданици на Разград за неприятни миризми. 

Град Разград е включен в годишните графици на МАС на Регионалната лаборатория в Русе към Изпълнителна агенция по околна среда за надзор на качеството на атмосферния въздух. До момента са осъществени две измервания по проект, представителни за пролетния и летния сезон. Това изключително премерване е вследствие на поетия ангажимент на екоинспекцията пред локалната власт по отношение на постъпила тъжба за неприятни миризми през юли. Преди дни ограниченията за чистотата на атмосферния въздух в Разград бяха разисквани на работна против сред екип на Министерството на околната среда и водите, и на институции в региона.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР