“Мобилна творческа мрежа за култура и изкуство гостува в кв.Коматево,

...
“Мобилна творческа мрежа за култура и изкуство гостува в кв.Коматево,
Коментари Харесай

Мобилна творческа мрежа стигна в Коматево

“Мобилна креативна мрежа за просвета и изкуство ” гостува в кв.Коматево, където в продължение на два дни сътвори приятна креативна и фестивална атмосфера и даде поле за изява на десетки актьори, самодейци, музиканти, артисти, танцьори и занаятчии.
Паркът пред НЧ „ Иван Вазов ” кв. Коматево беше изпълнен с детски смях и приятна музика, а креативните работилници привлякоха локалните да се впуснат в света на изкуството и занаятите.Събитието получи и поддръжката на Район Южен и дейното партньорството на читалището.
Читалището показа достоверни български носии и кукерски маски, от етнографката си експозиция, които бяха подредени в галерия, а децата от ОУ „ Захари Стоянов “ работиха върху багренето на разнообразни техни прототипи.
Творческите ателиета включваха изобразяване, оцветяване на национални носии и маски, които бяха включени в галерия на особено обособено място. Малки и огромни имаха опцията да се допрян до обичайния български поминък – плъстене на вълна, да основат свое бижу, да моделират и апликират разнообразни форми, употребявайки и естествени материали.
В следобедните часове, програмата включваше театрални изяви на прелестни млади реализатори и танцьори, ръководители на школи към читалището, дейци и актьори от квартала. Народно пеене, осъществяване с гайда, танцови класове, открити уроци и вокални осъществявания бяха единствено част от прелестното събитие, което съдружие Търговска колегия “Инкубатор “ осъществя посредством своята “Мобилна креативна мрежа за просвета и
изкуство ”, която продължава своето турне в периферните зони на Пловдив и градовете Асеновград, Батак и Нова Загора.

Проектът е финансиран по финансовия механизъм на европейското икономическо пространство с програмен оператор Министерство на Културата на Република България.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР