Мобилизацията е сред последните стъпки, които Владимир Путин можеше да

...
Мобилизацията е сред последните стъпки, които Владимир Путин можеше да
Коментари Харесай

Руски бизнесмен: Мотивацията на Путин е да спаси живота си, чеченците ще застрелят тези, които се предават на фронта

Мобилизацията е измежду последните стъпки, които Владимир Путин можеше да направи. Дори не разбирам защо е тази война? Повечето руснаци не схващат за какво би трябвало да умират, поради какво? Аз съм на 47 година и щях също да бъда мобилизиран. Без никакви диалози - трябваше да отивам на война. Не имам вяра на нито една дума на Владимир Путин. Каквото и да приказва, може да не го слушаш и да не възприемаш казаното като информация, която е потребна за теб. Във всички райони има проекти за готовност и се хващат всички хора, без значение дали са здрави, или с няколко деца. Няма значение дали са и студенти. Когато излязоха на митинги в първия ден на готовност, освен че бяха арестувани, а и получиха призовки ". Това съобщи съветският предприемач Виктор Бакуревич пред БТВ. 

" Отдавна съм в България, само че през последните дни непрестанно получавам известия от хора, с които не сме контактували десетки години, в които ме питат по какъв начин могат да дойдат в България или в друга страна. Всички виждаме какво е ситуацията сега на границите с Грузия и с Монголия. Всички бягът, където могат, до момента в който са отворени границите. Сигурен съм, че до 1-2 седмици те ще бъдат затворени. Бях извънредно отчаян, че нямаше задоволително митинги в Русия на 24-и февруари, когато стартира войната. Сега питат мъжете за какво бягат. Русия е тоталитаритарна страна. Ако излезеш да протестираш, те пращат или в пандиза, или на фронта. Кой не се опасява да се окаже в пандиза? ", попита реторично предприемачът. 

Синът на президентския представител Дмитрий Песков споделя, че ще " реши въпроса на друго равнище ", когато публицисти се показаха за военни и желаеха " да му връчат призовка " да се бори в Украйна. " Как другояче? Над 20 година тези хора вършат в Русия каквото си желаят и чакат, че народът приема добре, че неговите деца се пращат на гибел, само че не и техните. Депутати пък споделят какъв брой доста работа и отговорности имали, само че другояче " щели да отидат на фронта ". Те не се тормозят даже в своите формулировки и не съм изумен от реакциите на децата им. Ако ме изпратят на война в този момент, ще устоя 2 часа или най-много 2 дни. 90% от тези, които в този момент се изпращат на фронта, са обречени на гибел. В днешния съвременен свят не е толкоз значимо какво е количеството на хората. Освен това, те не умеят да се бият. Путин праща на ликвидиране жители на страната си ", добави Бакуревич. Според него доста от сънародниците му ще се предадат, само че ще бъдат убити от чеченците откъм гърба, които наблюдават за това. 

" Путин е безразсъден. Не може да разсъждаваш или да построиш някаква логичност в дейностите му. Единствената му мотивация сега е да се избави личния си живот. Наясно е, че войната в действителност е изгубена. Лъжеха единствено себе си и най-после си повярваха, че имат втора войска в света. Вместо да признаят грешките си да отдръпват военните си и да прекратят убийствата на мирни жители от двете страни, се прави готовност. Путин си има вяра, че има опция да завоюва, само че това не е войска, даже и да активизира милион. Може би желае да уплаши Запада, с цел да стартира някакви договаряния. Това наподобява единственото разумно пояснение. Телевизии и вестници непрекъснато лъжат в Русия, че всичко е наред ", сподели още предприемачът. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР